L’Estiu Cultural d’Albocàsser arriba al seu equador

502
Missa de la Mare de Déu de l'Assumpció
Missa de la Mare de Déu de l'Assumpció
PUBLICITAT
  • La programació acabarà el diumenge 22 d’agost
  • Els actes taurins s’inicien aquest dijous

Albocàsser està immers en la programació de l’Estiu Cultural 2021, una celebració que arriba marcada per l’actual situació. Així que totes les activitats s’han hagut d’adaptar a la normativa Covid-19. No obstant això, el bon ambient i les ganes de passar-ho bé estan protagonitzant el desenvolupament de l’agenda.

D’aquesta manera, aquest divendres passat es va dur a terme la presentació de la Regina 2021, Judit Martínez Segarra, i la seua Cort d’Honor, després Artistas del Gremio van animar la vetllada. El dissabte va haver una trotada popular, es van inaugurar les exposicions de l’Associació 4 Gats i d’Espai d’Art Saó, es va celebrar la presentació dels festers i festeres infantils, i la Centauro va portar fins a l’escenari “Cachitos de Centauro” i “Un passeig per la terreta”.

Quant al diumenge, dia de la Mare de Déu de l’Assumpció, va tindre lloc l’habitual missa solemne i es va disputar un partit de futbol entre el CF Albocàsser i el CD Vall d’Alba. També es va poder gaudir amb el musical “Como hemos cambiado”. Mentre que ahir dilluns, dia de Sant Roc, a més de la missa solemne, va haver-hi master class de ioga a la piscina, l’acte cultural de la 30a edició dels Premis Casimir Melià, sessió de teatre amb l’obra “Creativas en paro” de Rebombori Cultural, i el concert de l’Associació Musical Santa Cecília.

La jornada de dimarts

Els actes d’avui s’inicien a les 9h amb el tir de colom a màquina que organitza el Club de Caçadors “La Albocacense” al camp de tir del Mas d’en Collero. I a les 11h arriba el Carrusel que ha preparat l’Associació de Cavallistes.

Ja a la vesprada, a les 18h, el Club de Caçadors organitza una exhibició d’aus rapinyaires i tir amb arc a la Carpa del Barranc. Després, a les 20h arrancarà el ‘tardeo’ i sopar de pa i porta que preparen els Quintos i Quintes a la Carpa del Pavelló. Finalment, a les 23h, l’actuació de Carruans Brothers a la Carpa del Barranc tancarà el programa de la Jornada.

Els bous per a la segona part

Des del dijous, els actes taurins que enguany seran a la plaça portàtil del pavelló centraran bona part de l’atenció. No obstant això, abans, demà dimecres, és el dia de les paelles al Prat de Sant Pau. A la vesprada l’animació anirà a càrrec de la Kinki Band. La col·lecta de l’Agrupació local de l’AECC completarà els actes del dia.

Els bous, per tant, arribaran el 19 d’agost, amb doble sessió, matí i vesprada, i les actuacions, també per partida doble a la Carpa del Barranc, amb un Grup local i Xavi Castillo. El divendres la nit serà per als playbacks de “Tu cara me suena”, a la Carpa del Pavelló. I no faltaran els bous, tampoc el bou embolat.

Quant al dissabte 21 es provaran i embolaran tres bous feréstecs. A més es viuran els desafiaments de ramaderies de Sergio Rua i Hermanos Bellés, al matí, i de Germán Vidal, Alberto Garrido i Hermanos Navarrete, a la vesprada. I a la nit, el grup Dri River li farà un homenatge musical a Queen a la Carpa del Barranc.

El darrer dia de celebracions, el diumenge 22 no faltarà la doble sessió d’actes taurins. A més, el grup Swing Castelló oferirà una actuació a la Carpa del Barranc. La globotada, per últim, servirà per a dir adeu als actes programats.