L’Estat paga a Vilafranca 280.000 euros del deute que manté la Generalitat amb el poble

192
-Nota de premsa-
L’Estat, a través del Fons de Liquiditat Autonòmica, ha pagat 280.000 euros del deute que manté la Generalitat amb l’Ajuntament de Vilafranca. D’aquesta manera Vilafranca podrà destinar els diners a amortitzar una part del préstec al qual es va veure obligada a recórrer per poder pagar als seus proveïdors, davant els impagaments de la Generalitat Valenciana.
D’aquesta manera el deute de la Generalitat pendent amb l’Ajuntament de Vilafranca encara és de 293.280 euros. L’Ajuntament de Vilafranca haurà de pagar interessos per la falta de compromís del Govern d’Alberto Fabra. L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha assenyalat que el pagat de part del deute correspon al Pla Confiança que es va destinar a la construcció de la Residència de la Tercera Edat.
-Interessos de 67.000 euros. 
L’alcalde ha recalcat que finalment ha hagut de ser l’Estat qui hagi fet front al pagament dels deutes de la Generalitat. Així mateix ha recordat que la manca de pagament del Consell ha suposat per als veïns de Vilafranca un desemborsament de 67.000 euros en interessos. “Aquests diners no ho hem pogut destinar a millora d’infraestructures, manteniment o contractació de personal perquè l’hem hagut de pagar en interessos. La manca de pagament de la Generalitat ens va obligar a acollir al pla de proveïdors perquè tots poguessin cobrar”.
L’alcalde ha insistit a l’Ajuntament liquida els seus comptes municipals amb superàvit des de fa anys, però s’ha vist obligat a suportar els impagaments de la Generalitat Valenciana que “en última instància han perjudicat els vilafranquins perquè a més de no pagar ens han obligat a assumir interessos “.