“L’esperit del temps” es presenta a Vilafranca

308
Presentació de L'esperit del temps a Vilafranca
Presentació de L'esperit del temps a Vilafranca

El Centre d’Estudis dels Ports presentava el seu segon diàleg de l’estiu el dissabte a la vesprada a Vilafranca. En aquest cas es tractava de la presentació del llibre de Martí Domínguez, L’esperit del temps, premi Òmnium a la millor novel·la de l’any 2019. Presentació que estava programada a la primavera però que la crisi sanitària va obligar a posposar.

De nou el Centre d’Estudis dels Ports presentava un acte en format de diàleg obert al voltant de l’obra de Domínguez on, a més del mateix autor, també intervenia l’historiador amb vincles benassalencs i exprofessor de l’institut de Vilafranca Raül Gonzalez.

L’obra s’endinsa en la participació dels científics en l’Alemanya nazi a través d’un metge austríac que confessa la barbàrie de l’holocaust en unes falses memòries.

Tanmateix, en el diàleg entre historiador i biòleg i autor també es va posar de manifest que l’esperit del temps, que és allò que t’arrossega no només és dolent. Si no, vegem exemples com la revolució francesa, el feminisme o el sufragi universal.