L’espectacle biker aplega a Morella amb la Big Ride, Open d’Espanya d’Enduro MTB

278
Presentació Big Ride

Morella acull aquest cap de setmana la tercera prova puntuable de l’Open d’Espanya d’Enduro i es prepara per viure un gran espectacle biker. José Borges i Maaris Meyer defensen el liderat

L’espectacle biker desembarca a Morella amb la celebració de la tercera prova de la Big Ride, Open d’Espanya d’Enduro. En la jornada d’avui, s’ha presentat la prova i se celebren els primers actes, que donaran pas demà a l’increïble descens urbà i el diumenge a la competició en sendes. El director de la Big Ride, Guti Martín, el regidor de turisme, Jorge Garcia, la regidora d’esports, Lola Vinyals, i el tècnic municipal de Morella Singletracks, Pablo Segura, han comparegut avui en roda de premsa per explicar tots els detalls d’aquesta prova.

La competició comptarà amb prop de 50 quilòmetres, dels quals, 12,5 seran cronometrats i amb un desnivell acumulat de 1370 metres. Dissabte, a partir de les 17:30 hores, tindrà lloc la primera especial, amb el vertiginós descens urbà, en el qual els bikers partiran de la part més alta del castell fins a sortir de les muralles, després de travessar els carrers de la localitat. Diumenge, a les 8 hores, la competició es traslladarà a les sendes del terme municipal que s’han recuperat mitjançant el projecte Morella Singletracks i que ofereixen als corredors un circuit impressionant per a la pràctica de l’all mountain. Durant el matí d’aquest segon dia, es disputaran les altres quatre especials. El recorregut del descens urbà no s’ha modificat, de manera que els corredors sortiran de la part més alta del castell, passaran pel Jardí dels Poetes, costa Borràs fins a la font de la Figuera, Portal de Forcall, agafaran el camí fins al portal de Sant Mateu i seguiran la segona Albereda fins a la N-232. Pablo Segura ha explicat que alguns punts per seguir la carrera de diumenge són: agafar la pista que va de Forcall a Xiva (al davant de la gasolinera de Forcall) per veure la primera especial de diumenge, la segona partirà del parc eòlic i l’ última, arribarà al segon tram d’aqüeducte (Arcs de la Pedrera) des del Mas Roig, com fa dos anys.

Però la programació de la Big Ride és molt més àmplia i s’organitzen més activitats perquè el públic assistent puga gaudir d’aquest cap de setmana a Morella. Avui, a les 20 hores, tindrà lloc la taula col·loqui “Entrenament específic per enduro MTB, els trucs dels millors” i després, un vi d’honor a la zona de pàdoc, que tornarà a situar-se en la Plaça dels Estudis. Dissabte, durant tot el dia tindran lloc els entrenaments dels participants i la retirada de dorsals. A més, a les 12 hores s’obrirà el bar Morella Singletracks i tindrà lloc el “Pequeenduro”, perquè els més menuts gaudisquen i aprenguen tots els secrets del mountain bike. Per participar en aquest cal apuntar-se a l’Oficina de Turisme. A les 13 h., Tindrà lloc un taller de tast de cervesa artesanal IsanBeer. Diumenge, la competició es traslladarà a les 8 del matí a la muntanya. Per això, a partir de les 12:30 h. serà quan s’obri el bar de la meta i tornarà a tenir lloc el taller de tast de cervesa artesanal. Els corredors aniran arribant a aquest punt fins a les 14:35 h. i a les 15 h. serà el lliurament de premis.

Gran promoció per a Morella Singletracks

El regidor de turisme, Jorge Garcia, ha destacat que “Morella Singletracks és un projecte que va impulsar l’Ajuntament de Morella fa quatre anys per convertir la localitat en una destinació BTT i atraure molts turistes interessats en aquesta modalitat esportiva”. Per això, considera que “proves com aquesta, que enguany forma part de l’Open d’Espanya d’Enduro, són un gran aparador per a promocionar la nostra oferta de BTT i MTB”. Per la seva banda, Guti Martín destacava que “Morella aporta una gran complementarietat a l’Open d’Espanya, ja que tenim quatre seus molt diferents i que són ideals per a la pràctica de l’enduro i per promocionar projectes de dinamització turística, com Morella Singletracks en aquest cas”. El director de la cursa també indicava que el nivell de participació és molt alt i que a la competició hi assistiran alguns corredors tan importants com l’actual líder de l’Open, José Borges, o el tres vegades campió d’Europa, el francès Karim Amour, amb el equip BH Gravity Team.

Grans especialistes a Morella

A Morella es citaran prop de 250 bikers i en aquesta Big Ride tornarà a estar present, Karim Amour una llegenda viva de l’enduro internacional que ha estat 3 vegades Campió del Campionat Europeu d’Enduro, 4 vegades Campió de la Copa de França d’Enduro, i 2 cops Guanyador del Roc d’Azur, que vindrà acompanyat per l’equip BH Gravity Team, equip al qual pertany l’actual líder de l’Open d’Espanya d’Enduro el portuguès Ze Manel Borges corredor que el podem veure en les Sèries Mundials d’Enduro, i que després de la seva victòria a Big Ride Eurocidade, intentarà defensar el malliot de líder de l’Open.

Amb Borges també lluitaran per aquest mallot a Morella, Pol Romero i Juan Antonio Pascual Heredia, segon i tercer respectivament de la general, per tant el millor de l’enduro nacional estarà present en aquest Open d’Espanya. Tampoc faltaran a aquesta cita l’alacantí Jacobo Santana (guanyador de la Morella Enduro Race 2014 i segon en la passada edició), el sub 23 i una de les grans promeses de l’enduro nacional, Gabi Torralba, o el portuguès de l’equip Team Sport Zone Berg, Marco Fidalgo, així com el gallec Rubén Rodríguez.
En l’apartat femení la competició també està molt igualada i igual que Borges, l’estoniana Maaris Meier, va aconseguir el liderat en la passada prova, i es troba igualada a punts amb la malaguenya de Cannondale, Miriam Alcántara, seguides molt de prop per una altra española, Marketa Michalkova, pel que l’emoció en aquest apartat estarà assegurat.

Amb l’organització d’aquestes proves Morella continua posicionant com a destinació BTT i els afeccionats al BTT tindran una cita inexcusable aquest cap de setmana.