L’espai cultural Les Aules estrena un podcast d’entrevistes a referents culturals de la província

342
Alba Juan y Miriam García rodant el primer capítol del podcast
PUBLICITAT

Les Aules, l’Espai Cultural Obert-ECO de la Diputació de Castelló ha posat en marxa el seu primer podcast, amb el qual pretén donar veu al talent de la província des d’un punt de vista innovador. Així, l’equip coordinador de l’espai porta mesos treballant en aquest projecte, que finalment veurà la llum aquest mes de febrer amb el seu primer capítol. L’ECO Les Aules sempre ha tingut un clar compromís amb la col·laboració entre agents culturals, l’art contemporani i la reivindicació dels processos creatius emergents. D’aquesta manera, el ‘Podcast Les Aules’ pretén ser un altre espai més ―encara que virtual― en el qual dialogar amb referents que expliquen la realitat artística actual.

L’equip ReViu Les Aules assenyala que aquesta iniciativa és un pas més en la seua aposta pels nous formats comunicatius, “altres maneres de contar la cultura”, per a generar continguts en línia que complementen l’oferta d’activitats de l’espai. Encara que Les Aules és un lloc concebut com a sala d’exposicions principalment, el podcast pretén abastar moltes més disciplines: música, literatura, pintura, cinema o teatre. Així, es converteix en un punt d’unió i trobada entre les diferents mirades de la cultura a la província. Al llarg de 2023 Les Aules publicarà un capítol mensual en format entrevist, coordinat per Juanjo Clausell i presentat per la periodista Alba Juan. La primera convidada ha sigut l’artista Miriam García.

El podcast estarà disponible en YouTube i Spotify, i cada capítol tindrà una duració aproximada de 30 minuts. “Portem molt temps pensant que seria interessant llançar-nos amb el projecte, perquè el format podcast té molta versatilitat. Es pot escoltar mentre condueixes però també en vídeo per a gaudir-ho amb calma. Pretenem que siguen xarrades disteses per a conéixer a més artistes, que són els que fan que el món cultural continue movent-se”, afirma Alba Juan.

El primer capítol del podcast es publicarà el mes de febrer, i comptarà amb Miriam García com a convidada. Artista castellonenc i autora del llibre ‘Womanhaus’, García reflexionarà sobre el paper de les dones en el moviment bauhaus, la utilitat de l’art i el seu treball com a dissenyadora.

El projecte ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Castelló i els enregistraments tindran lloc en el mateix espai de Les Aules, en el centre de la capital. “Crec que aquest tipus d’iniciatives són necessàries per a la vida cultural de la província. Hi ha gent amb molt de talent i ganes d’aportar noves idees, però perquè això es done les administracions han d’afavorir espais que brinden les oportunitats”, recalca la periodista Juan.