L’espai COVID-19 de GVA és el segon més visitat en agost

606
PUBLICITAT

El Portal de Transparència de la Generalitat ha rebut prop de 47.000 visites a l’agost

L’espai d’informació COVID-19 del Portal GVA Oberta de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica s’ha situat en el segon apartat al qual més ha accedit la ciutadania durant el mes d’agost, aconseguint un total de 19.643 visites.

Aquest espai s’actualitza de manera constant des de la seua posada en marxa el mes d’abril passat, recopilant informació de servei, recursos, dades, consells i els diferents protocols relatius a la COVID-19 que ha anat generant la Generalitat, a més de diversos continguts d’utilitat del Govern d’Espanya o d’entitats i institucions internacionals relativa a la crisi sanitària.

L’àrea es distribueix en 15 temàtiques que recullen tots els enllaços directes d’accés a diferents continguts d’interés, a més d’incloure noves informacions recomanades amb caràcter setmanal.

Els recursos d’informació COVID-19 estan disponibles en el portal GVA Oberta dins de l’apartat Serveis a la Ciutadania.

Portal GVA Oberta

El Portal de Transparència de la Generalitat ha rebut 46.898 visites, amb 100.766 visites a les pàgines del portal. Un total de 38.367 usuaris i usuàries han accedit al portal a l’agost, dels que un total de 32.874 ho han fet per primera vegada. Aquestes xifres suposen el mes d’agost amb major nombre de visites al portal des de la seua creació, amb un important increment respecte al mateix mes de l’any passat, quan es van produir 31.180 visites per 22.631 usuaris i 17.080 nous usuaris i usuàries.

Les seccions més visitades a l’agost dins del Portal GVA Oberta han sigut la fitxa d’alt càrrec amb un total de 20.981; seguida de l’espai d’informació COVID-19 amb 19.643 visites; l’agenda d’alts càrrecs ha aconseguit les 12.752 consultes; en quart lloc la pàgina d’inici amb 12.659; un total de 10.980 ha rebut l’organigrama de la X Legislatura; mentre que en sisena posició se situen les retribucions als empleats públics que aconsegueixen 5.439 accessos.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha subratllat que el portal GVA Oberta “és una eina essencial de transparència de les institucions valencianes, com a garantia del dret a la informació, fent-la accessible i promovent diferents eines de govern obert”.

Entre gener i agost de 2020 el portal de transparència GVA Oberta ha rebut un total de 444.779 visites per 335.360 usuaris i usuàries. Totes aquestes dades es poden consultar en l‘apartat El portal en xifres, dins de la secció Transparència en la Generalitat, que s’actualitza mensualment.

A més del portal de transparència GVA Oberta, des del mes de juny passat també es pot accedir al nou Portal de Dades Obertes que permet la consulta, descàrrega i reutilització de conjunts de dades obertes diverses sobre àrees com a salut, educació, infraestructures, demografia, infraestructures, etc.