L’església de Vilafranca al detall

258
Exposició fotografies 450 aniversari església Vilafranca

– Fotografies de gran qualitat recorden el 450 aniversari de l’inici de les obres del temple parroquial de Vilafranca

Vilafranca celebra enguany el 450 aniversari de l’inici de la construcció de l’església parroquial de Santa Maria Magdalena. Amb motiu d’esta efemèride les sales gòtiques de l’Ajuntament de Vilafranca acullen una exposició fotogràfica que realitza un recorregut en detall sobre el patrimoni del temple parroquial, considerat com un dels més destacats en l’arquitectura renaixentista valenciana.

El fotògraf especialista en patrimoni, Carlos Martínez, ha sigut l’encarregat de fotografiar tots els elements patrimonials del temple parroquial. El nivell de detall de les fotografies permet veure “fins a les teranyines”, tal com ha definit el propi autor. Per a la realització del treball s’han col·locat els flaixos a l’altura dels capitels o els ornaments. La ingent labor permet disposar d’un excel·lent catàleg de l’edifici més destacat en l’arquitectura de la Vila.

Fotografies Carlos Martínez església de Vilafranca
Una de les imatges

Amb l’exposició s’ha editat un catàleg en què es pot veure una selecció de fotografies. L’historiador Rafael Monferrer ha escrit el text, en el que es recorda l’inici de les obres del temple al juny de 1567. A més de la síntesi històrica s’han recopilat els retors que han passat per la Vila.

En la inauguració de l’exposició han estat presents l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, acompanyat per la corporació, el bisbe de la Diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López, l’arquitecte inspector de Patrimoni, Arturo Zaragozá, i el fotògraf, Carlos Martínez, a més de nombrosos veïns i retors que han estat en la parròquia de Santa Maria Magdalena. L’exposició es podrà visitar durant tot l’estiu en les sales gòtiques, en l’horari de l’oficina de turisme.