Escola Infantil Morella
Escola Infantil Morella
Escola Infantil Morella

-Nota de premsa-

L’Ajuntament de Morella ha acollit una reunió entre l’alcalde de la localitat i diversos regidors, els professors de l’Escola Infantil i els pares dels alumnes. L’objectiu era informar sobre el funcionament del curs, en un any en el què s’ha batut el rècord de matriculacions, amb unes 50, degut a l’alta taxa de natalitat de l’any 2012 Una de les principals novetats és que els tres professors titulars estaran a jornada completa i s’ha contractat una monitora més. Aquest any, també és el primer en què aquest servei ha entrat en el Programa d’Escoles Infantils de la Generalitat Valenciana. Cal recordar que aquest servei és gratuït a Morella, suposant també una important ajuda per a les famílies.

La regidora d’educació, Palmira Mestre, destaca que “aquest equip de govern aposta per ajudar les famílies i, creiem que hem de potenciar aquest servei bàsic per als veïns i veïnes de Morella, oferint el millor servei i mantenint la gratuïtat del mateix”. A més, afegix que “el 2012 es va produir un increment important de la natalitat i hem preparat l’Escola Infantil per a l’augment d’alumnes que es preveia en aquest curs”. Així, explica que el passat curs es van realitzar obres per ampliar l’espai de l’aula principal, es van situar bancades i mobles de cuina per endreçar els menuts o es van redistribuir les entrades i altres aules, es van millorar les instal?lacions del bany i el seu manteniment i es va canviar la caldera de calefacció. A més, aquesta setmana també s’han realitzat diverses millores al centre. A la reunió també s’ha explicat la normativa del centre, la distribució dels alumnes, que serà en tres aules diferents, o els horaris de tutories.
Una altra de les novetats de l’any passat va ser l’anglès per als més menuts. Una iniciativa perquè els alumnes comencen a tenir contacte amb aquest idioma, que va tenir una gran acceptació. En aquest segon any, aquestes classes s’impartiran l’últim trimestre.

Per tot això, Mestre conclou que “s’està fent un gran esforç per millorar les instal?lacions i potenciar el gran servei que presten els professors i a més, fer-ho de forma gratuïta, ja que així, permet als xiquets aprendre i divertir-se i als seus pares, poder conciliar millor la seva vida laboral”.

-Centre Jove

El Centre Jove, també conegut com a club, també és un servei de gran importància per a la diversió i aprenentatge dels més menuts, que ajuda a la conciliació laboral de les famílies. Per a aquest curs també està prevista la contractació d’una monitora i s’espera que les instal?lacions es reobrisquen a l’octubre. Aquest centre està ubicat a la Casa de la Cultura, edifici Bancaixa, i compta amb matalassos i molts jocs que permeten que els xiquets i xiquetes es puguen divertir i aprendre. És una ludoteca que obre les seves portes de dimarts a diumenge de 18 a 20 hores, per la qual cosa s’ha convertit en un servei més d’ajuda a les famílies.