L’escola de Vistabella, un projecte de futur

753
Presentació del vídeo de l'Escola de Vistabella
Presentació del vídeo de l'Escola de Vistabella
PUBLICITAT
  • El consistori ha elaborat un curt-documental per posar en valor el model educatiu als pobles d’interior

L’Ajuntament de Vistabella ha presentat hui, en un acte a Vistabella del Maestrat, un curt-documental per donar a conèixer com funciona l’escola del poble i defensar el model educatiu rural dels pobles de l’interior.

En ell, la corporació, ha volgut mostrar els diferents aspectes del dia a dia de l’escola, destacant el funcionament de les classes, la bona alimentació dels alumnes amb productes de proximitat, l’incomparable entorn natural que envolta el col·legi o els diferents programes i activitats que fan única l’escola de Vistabella.

Cal destacar també, que des de l’Ajuntament existeix un ferm compromís per la continuïtat de l’escola. En paraules de l’alcalde, Jordi Alcon, “l’escola és el principal motor de la lluita contra el despoblament, ja que si es tanca i ens quedem sense xiquets és una sentència a mort al poble”.

Un altre dels objectius del d’aquest curt-documental és intentar atraure a possibles nous pobladors, mostrant com és la vida als pobles i tractar de llevar la por a canviar de vida i traslladar-se al món rural.

L’acte ha comptat amb la presència del Director Territorial de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Alfred Remolar, qui ha destacat també la importància d’aquest model d’ensenyament i la necessitat d’apropar-lo a la gent d’altres llocs amb accions com la promoguda per l’Ajuntament de Vistabella.