L’escola de Vilafranca i l’escola de l’aldea peruana s’agermanen amb el projecte ‘Pont’

263
PUBLICITAT

El projecte ‘Pont’ va néixer fa, aproximadament, uns 8 anys gràcies a l’ONGD vilafranquina Mirades del Món, que promou projectes de cooperació i educació per al desenvolupament en l’àmbit social i educatiu. Mitjançant aquest projecte, el CEIP Don Blasco d’Alagó s’agermana amb escoles de diferents països per a conèixer cultures de tot arreu.

Enguany, l’alumnat de tercer de primària de l’escola de Vilafranca s’agermana amb l’escola de Aldea Yanapay, del Perú, on els membres de l’ONGD Mirades del Món van realitzar un voluntariat anys enrere. Aquest divendres es portarà a terme l’acte d’agermanament, on, de la mà d’Irene Montoliu, es faran diversos tallers i es mostraran objectes típics per a conèixer un poc més tota la cultura peruana. Durant el segon trimestre, es farà un intercanvi d’aspectes típics, com balls, receptes o plantes típiques de cada lloc. 

L’objectiu d’aquest projecte és familiaritzar-se amb la cultura i el món del Perú de manera respectuosa i conèixer realitats diferents de les pròpies. Així mateix, es tracta d’apropar a l’alumnat vilafranquí la realitat dels infants peruans, de forma vivencial i experimental, per tal que puguen reflexionar sobre les diferències i similituds que es poden experimentar. L’alumnat de l’Aldea  Yanapay rebrà coneixements sobre les curiositats de Vilafranca , mentre que l’alumnat vilafranquí aprendrà sobre la cultura peruana. 

Aquest projecte, que rep el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, és possible gràcies a l’organtizació dels membres de l’ONGD i també gràcies al recolzament i  la col·laboració dels veïns i veïnes del poble com Nandet, María Sancho, Dolo Fabregat, Rafa Vicente o el grup de música Dolces Cançons. Una de les activitats que organitza l’ONGD cada any  dins d’aquest mateix projecte és  el cicle de ‘Contes a la fresca’, on s’expliquen contes al carrer per a  tot el públic vilafranquí  amb la intenció de transmetre valors, com ara el respecte, la pau,  la tolerància i la justícia en aquest món cada vegada més canviant.