Les XIII Jornades de la Trufa de Morella tindran lloc entre el 14 de gener i el 13 de març

834
Showcooking 2015
PUBLICITAT

-Nota de l’Ajuntament de Morella-

El Patronat de Turisme celebra una nova reunió i ja prepara algunes campanyes de gran importància, com el Regala Morella o la Festa del Comerç. Les Jornades de la Trufa tornaran a comptar amb activitats complementàries que posaran en valor el diamant negre de la cuina

El Patronat Municipal de Turisme de Morella s’ha reunit aquesta setmana per abordar diferents temes d’actualitat del sector. Entre aquests, destaca que ja hi ha data per a la celebració de la tretzena edició de les Jornades de la Trufa. Serà entre els dies 14 de gener i 13 de març i es tornarà a comptar amb menús als restaurants de la localitat i activitats complementàries, que serveixen per posar en valor i donar a conèixer els atributs d’aquest diamant negre de la cuina. A més, en la reunió es va parlar de les campanyes “Regala Morella” i “Compra al teu poble”, ja que en poques setmanes es llançaran ambdues.

El regidor de turisme, Jorge Garcia, destaca que “les Jornades de la Trufa són un referent de l’alta cuina i permeten als visitants conèixer la nostra gastronomia i gaudir de plats excel·lents. Per això, ja les estem preparant i, de nou, s’organitzaran activitats complementàries per promocionar i donar a conèixer la trufa”. A més, explicava que “en els últims anys s’han realitzat activitats com els showcooking que han sigut tot un èxit i volem seguir apostant per un producte diferenciador respecte a altres jornades gastronòmiques i implicant als restauradors i al sector comercial de la localitat”. En aquest sentit, cal afegir que les Jornades de la Trufa es componen de menús als restaurants protagonitzats per la trufa, des dels entrants fins a les postres, però també d’activitats que compten amb un nombrós públic com són els showcookings. En aquests, els restauradors de la localitat ensenyen a cuinar aquest exquisit producte, a diferenciar-lo i a conservar-lo o a millorar els sabors dels plats. En la tretzena edició, es pretén implicar més gent i organitzar encara més activitats.

Les Jornades de la Trufa són una de les activitats fixes en el calendari morellà, que potència el turisme gastronòmic. L’alta afluència de visitants per degustar aquest fong en els distints menús que ofereixen els restaurants, fa que estiguen totalment consolidades. Aquestes jornades són les que es realitzen des de fa més temps a Morella i són el principal referent de posada en valor de la trufa a tota la Comunitat Valenciana. A més, són un símbol del treball en pro de la qualitat turística que s’està desenvolupant des del Patronat Municipal de Turisme.
Al Patronat de Turisme també es van ultimar les campanyes “Regala Morella”, que es llançarà al mes de desembre i que tindrà nova imatge, i “Compra al teu poble”, que conclourà amb la Festa del Comerç del 19 de desembre. També s’ha fet un repàs el calendari d’activitats de la localitat, entre les quals destaca el programa “Cita a Morella”, que comença aquest cap de setmana, i la celebració dels 750 anys del Gòtic, que tindrà la majoria d’activitats durant el pont de desembre.

Un altre tema que es va tractar en la reunió va ser l’aposta per la qualitat de l’Ajuntament de Morella i del sector empresarial de la localitat, que ha tornat a veure’s premiat amb la Q de qualitat per a l’Oficina de Turisme i els distintius Sicted per a diversos establiments.