Les xifres turístiques de 2020 a Morella marcades per la COVID-19

700
Vista de Morella
Vista de Morella
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El Castell ha tancat l’any fregant els 60.000 visitants,
suposant un 38% de descens

En la zona d’autocaravanes el descens ha sigut d’un 16%, tot i que alguns mesos ha augmentat entre un 50% i un 70%

Com no podia ser d’altra manera  les xifres de visitants del 2020 han estat marcades per l’impacte de la covid-19. La pandèmia va portar el tancament durant diversos mesos de tots els espais visitables i, per altra banda, les restriccions de mobilitat, han tingut el seu reflex en les dades globals de l’any.

En el cas del monument més important de Morella, com és el castell, la xifra de visitants de 2020 ha sigut de 59.651 visitants, suposant un descens de quasi un 38% respecte l’any 2019, que cal recordar que va ser un dels millors del històric.

Com s’apunta des de la direcció del monument, tot i el descens de visitants, tenint en compte les circumstàncies que hem viscut, quasi 60.000 visitants ‘és una xifra a tenir molt en compte per a un monument d’estes característiques’. Entre els mesos que va estar tancat va tindre lloc la Pasqua, un dels moment que Morella rebia més visitants i que no va poder ser així.

Per altra banda, també disposem de la xifra de la zona d’autocaravanes. On veiem que el descens ha sigut menor, tant sols del 16% i arribant a més de 3000. Cal recordar que alguns mesos va estar completament buida degut a les restriccions però altres, l’increment comparat amb els mesos de 2019 han tingut augments de entre el 50% i 70%. Per tant s’ha vist un canvi en la manera de vista i com l’autocaravana està tenint una acceptació i elecció cada dia major.

L’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha volgut agrair ‘ el treball que ha fet tot el sector durant un any complicat i la necessitat de continuar treballant colze a colze Ajuntament i empresaris’ i a la vegada ha volgut ‘posar en valor les fortaleses que tenim com a destí i que han quedat paleses en una situació difícil, ja que tot i el descens que és normal degut a la situació, les xifres obtingudes són molt importants i Morella és un referent en turisme rural’.