Les visites guiades de ‘Camins de Penyagolosa’ superen les 600 inscripcions

680
PUBLICITAT

DiaDia

L’alta demanda ha obligat a tancar el termini d’inscripció per a les rutes programades a Llucena, Useres i Castillo de Villamalefa

Sales: “Aquesta iniciativa neix per convertir els castellonencs en els millors prescriptors de la candidatura a Patrimoni Mundial”

La segona edició de les Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals impulsada per la Diputació de la mà de la Càtedra de Centres Històrics de la Universitat Jaume I (UJI) per difondre i valoritzar la marca ‘Camins de Penyagolosa’ i la seva candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO va camí de registrar xifres rècord després d’haver superat ja la xifra dels 600 inscrits.

De fet, i després que tan sols s’hagen celebrat el passat cap de setmana les dues primeres rutes guiades gratuïtes per Atzeneta del Maestrat i Culla amb més de 100 assistents, des de l’organització de les Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals han hagut de tancar amb antelació al previst el termini d’inscripció per a tres de les set rutes restants.

És el cas de les dues visites programades per aquest cap de setmana, a Llucena i les Useres amb 75 i 71 apuntats respectivament així com la jornada cultural prevista per al 24 de setembre a Castillo de Villamalefa i que ja ha arribat als 80 inscrits.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat l’excel·lent acollida registrada per aquesta iniciativa que “neix per convertir els castellonencs en els millors prescriptors de l’inesgotable patrimoni històric, natural i arquitectònic que, amb el seu misticisme, fan de ‘Camins de Penyagolosa ‘un motiu d’orgull per a la nostra terra que que mereix ser difós al voltant del món “.

En aquest sentit, cal destacar que la resta de visites guiades programades pels nuclis urbans dels pobles així com pels seus voltants també estan registrant un alt volum d’inscripcions. De fet, les dues últimes rutes programades; la localitat de Terol de Puertomingalvo el 30 d’aquest mes i, Ludiente l’1 de d’octubre, ja han superat la barrera dels 50 apuntats mentre que les convocatòries de Vistabella del Maestrat (16 de setembre), Xodos (17 de setembre) i Villahermosa del Rio (23 de setembre) ja compten amb 50 assistents.

Cal recordar que aquestes visites guiades gratuïtes es componen d’una ruta matinal pel nucli urbà del municipi de 10:00 a 12:30 hores mentre que, ja a la vesprada de 16:00 a 18:00, es realitza una ruta guiada per els voltants.

En elles, a més de difondre el patrimoni natural i arquitectònic de les localitats que conformen la candidatura a Patrimoni Mundial UNESCO, es realitza un repàs pels antics ‘oficis tradicionals’ com el de fuster, ferrer, picapedrer, orfebre, apicultor, pastor .. . a més d’incloure visites a tallers tradicionals, així com demostracions i dinàmiques d’elaboració de pa o espardenyes, entre d’altres.