Les visites guiades de Camins de Penyagolosa organitzades per Diputació i UJI baten el rècord de 700 inscrits

92
Camins de Penyagolosa Vistabella

-L’alta demanda ha obligat a tancar el termini d’inscripció per a totes les rutes programades, que continuen fins a l’1 d’octubre

La segona edició de les Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals impulsada per la Diputació de la mà de la Càtedra de Centres Històrics de la Universitat Jaume I (UJI) per a difondre i valorizar la marca ‘Camins de Penyagolosa’ i la seua candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO ha superat totes les expectatives en haver de tancar ja el termini d’inscripcions amb un total de 700 inscrits.

Cal tenir en compte que ja s’han celebrat les quatre primeres rutes guiades gratuïtes per Atzeneta del Maestrat, Culla, Llucena i Les Useres. El cap de setmana van ser a Vistabella del Maestrat i Xodos. Serà en el Castillo de Villamalefa on continue el cicle la setmana vinent i les jornades conclouran a Ludiente el pròxim 1 d’octubre.

Recorregut patrimonial i històric

A més de difondre el patrimoni natural i arquitectònic de les localitats que conformen la candidatura a Patrimoni Mundial UNESCO, es realitza un repàs pels antics ‘oficis tradicionals’ com el de fuster, ferrer, picapedrer, orfebre, apicultor, pastor… a més d’incloure’s visites a tallers tradicionals, així com demostracions i dinàmiques d’elaboració de pa o espardenyes, entre d’altres.

Cal recordar que cadascuna d’aquestes jornades gratuïtes es compon d’una ruta matinal pel casc urbà del municipi, de 10:00 a 12:30 hores, i per la vesprada d’una ruta guiada pels voltants, de 16:00 a 18:00.