Les veus infantils de l’Alt Maestrat il·luminen el prat de l’ermita de Sant Pau

752
PUBLICITAT

Nota de premsa d’Alt Maestrat Human Land

El territori Human Land es va il·luminar amb les veus de xiquets i xiquetes que van interpretar la cantata ‘El cor de la*terra’ en el prat de l’ermitori de Sant Pau d’Albocàsser. En el marc del projecte educatiu ‘L’Escola Canta’ de l’Ajuntament de Castelló, aquesta iniciativa va comptar amb la participació de l’alumnat de segon fins a sisé de primària de tots els col·legis de la comarca de l’Alt Maestrat. La proposta cultural es va celebrar el diumenge a la vesprada, davant l’atenta mirada de desenes d’espectadors que van recompensar amb un sonor aplaudiment als i les protagonistes infantils.

El concert va estar acompanyat permanentment per la Banda de Música de l’Associació Musical Santa Cecília d’Albocàsser. Així, la música del concert era obra de Pablo Anglés, mentre que el creador del text era Ximo Montañés. Sant Pau d’Albocàsser, que marca una de les entrades al territori Human Land, va ser l’enclavament d’un dels actes principals del cap de setmana.

A Ares del Maestrat es va organitzar, el dissabte al matí, una ruta guiada pel centre històric de la localitat. Es va recórrer el casc i els seus monuments turístics, amb una elevada participació tant de veïns i veïnes com de visitants. Així doncs, també va haver-hi aforament màxim en les visites turístiques del dissabte oferides pel Museu de la Valltorta per a conéixer les pintures rupestres llevantines de la Cova Remígia i del Cingle de la Mola Remígia d’Ares. Una escapada a temps remots, quan els primers pobladors van deixar constància del seu pas per l’actual territori Human Land. L’art rupestre llevantí és considerat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

De la mateixa manera, moltes famílies, parelles i grups d’amics van arribar fins a Culla per a conéixer els racons més bells d’un dels pobles més bonics d’Espanya. Una afluència turística que sorprén cada vegada menys per la gran popularitat i bellesa de la localitat. Com a Culla, Benassal suma cada vegada més visitants amb l’arribada del bon temps. Llocs com la Torre de la Presó, el Forn de Dalt o els Porxos de la Mola són visitats setmana rere setmana per desenes de persones.