Les Unitats de Respir Familiar beneficien a 840 famílies de 56 municipis

315
Les Unitats de Respir Familiar beneficien a 840 famílies de 56 municipis
Les Unitats de Respir Familiar beneficien a 840 famílies de 56 municipis
PUBLICITAT

Les Unitats de Respir Familiar de la Diputació de Castelló beneficien a 840 famílies de 56 municipis de la província. Amb açò, aquesta iniciativa del Govern Provincial s’ha consolidat com un recurs fonamental per a lluitar contra la despoblació a l’interior, complint amb el seu objectiu de permetre la conciliació laboral, personal i familiar dels familiars que assumeixen la cura de persones majors o dependents, amb l’atenció i cura permanent que requereix. A més, col·laboren en la recuperació i manteniment de l’autonomia personal de les persones majors.

Les Unitats de Respir Familiar, es constitueixen en un marc adequat en l’entorn immediat de l’usuari per al desenvolupament de les relacions personals i socials, faciliten la permanència de l’ancià en el seu entorn habitual així com les prestacions bàsiques relatives a la higiene, salut, informació i orientació, activitats recreatives i socials, a més d’assessorar a les famílies en l’adquisició d’habilitats en la cura de les persones.

Ampliació a 10 centres més per a 2018
En el pressupost de 2018 la Diputació ha consignat una partida de 480.000 euros que contempla tant el manteniment dels centres ja habilitats com l’engegada de 10 noves Unitats de Respir Familiar.