Les Unitats de Respir de Xiva i Ortells tornen a l’activitat

1030
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

– També reobrirà el local de l’Associació de Jubilats a partir de l’u de juliol amb les mesures i protocols de seguretat necessaris

-El Centre de Dia treballa per a reobrir i ha reforçat els serveis a domicili durant els últims mesos

Morella continua el camí a la nova normalitat amb la posada en marxa de diferents serveis i obertura d’espais. Així, a partir de la setmana que ve tornaran a l’activitat les Unitats de Respir de Xiva i Ortells. Cal recordar que aquestes unitats tracten amb diferents tallers destinats a la gent gran dins del pla d’envelliment actiu de la ciutat. Així, aquestes activitats ajuden a fomentar les relacions personals i estimulen a la població d’edat avançada. Les Unitats de Respir començaran el dilluns 29 de juny a Xiva i el dimarts 30 a Ortells.

La regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Malú Blasco, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, van anunciar la reactivació d’aquest servei en les poblacions de Xiva i Ortells. Així, Malú ha destacat que “és molt important treballar per la gent gran amb tallers i activitats que afavorisquen les relacions interpersonals”. L’edil va explicar que “tant Ortells com Xiva són nuclis urbans amb població envellida i amb les Unitats de Respir es fan tallers de memòria i exercici físic, els quals són molt importants per a la salut de les persones que participen”.

D’altra banda, també es reobre el local de l’Associació de Jubilats a la Casa Ciurana i s’activen les ajudes del servei de taxi per a visites mèdiques. Així, Malú ha comentat que “els serveis i espais tornen a l’activitat a poc a poc de manera que les persones en puguen fer ús. A més, actualment també treballem per a reobrir l’espai del Centre de Dia, encara que aquest ofereix i ha oferit ininterrompudament el servei a domicili durant aquestos mesos”. El local dels jubilats obrirà a partir de l’u de juliol amb les diferents  mesures i protocols de seguretat necessaris per a evitar el risc de contagi. Així, durant els dies previs es condicionarà l’espai amb el material i la informació per a albergar activitats.

Centre de Dia de Morella
L’Ajuntament de Morella treballa en les mesures i protocols per a obrir el Centre de Dia. D’aquesta manera, cal recordar que durant el període que està tancat, s’han reforçat i incrementat els serveis a domicili d’aquest centre. Tanmateix, Malú ha remarcat que “el Centre de Dia ofereix un servei essencial per a les persones majors, el qual s’ha reforçat amb la contractació de personal per poder atendre als usuaris i usuàries a domicili”.