Les últimes persones ingressades als hotels medicalitzats de la província de Castelló reben l’alta mèdica

450
PUBLICITAT

Nota de premsa Generalitat Valenciana

  • Sanitat desactiva aquests centres, que han acollit a 75 pacients amb símptomes lleus de coronavirus durant més d’un mes

Les últimes persones ingressades als hotels medicalitzats de la província de Castelló han rebut l’alta, per la qual cosa la Conselleria de Sanitat ha desactivat aquestes instal·lacions per al tractament de pacients amb símptomes lleus per coronavirus.

Es tracta del Centre de Tecnificació Esportiva de Vila-real, adscrit a l’Hospital Universitari de la Plana, i d’un hotel de Castelló, adscrit a l’Hospital Universitari General de Castelló, que han atés durant més d’un mes a un total de 75 pacients.

En el cas del Centre de Tecnificació Esportiva de Vila-real, aquestes instal·lacions es van activar el passat 26 de març com a unitat de cures mínimes per a pacients lleus de COVID-19. Durant aquest temps ha atés 43 pacients, amb una estada mitjana de 19,8 dies.

El centre, que comptava amb 36 habitacions individuals, va ser equipat pel Departament de Salut de la Plana amb els recursos humans i sanitaris necessaris per al seguiment d’aquestes persones, a més d’un altre material com televisors i xarxa wifi.

Quant a l’hotel medicalitzat previst per la Conselleria de Sanitat per al Departament de Salut de Vinaròs, no ha hagut de ser activat.

D’altra banda, l’hotel de Castelló ha acollit a 32 persones que han estat albergades, encara que mai hi ha hagut més de 26 pacients simultàniament, amb una mitjana d’estada de 13 dies. Per a la seua atenció, l’Hospital General de Castelló havia destinat un total d’11 professionals d’infermeria, 12 TCAE, juntament amb una persona supervisora. A més, ha comptat amb un equip facultatiu de dos professionals de mitjana per dia, amb un total de 67.

En tots dos casos, la derivació de pacients a aquests centres s’ha degut a criteris clínics per estat lleu i no per falta de capacitat dels seus hospitals de referència, que s’han destinat a pacients amb símptomes de gravetat.