Les temperatures es desplomen a Els Ports i Maestrat

469
PUBLICITAT

Les màximes d’algunes poblacions no arribaran als 0 ºC

Les comarques de Castelló han començat l’any amb les temperatures més baixes registrades en els últims anys. L’Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET) ha recopilat dades que evidencien que la passada nit ha estat la més freda dels últims dies, on algunes poblacions com Morella o Forcall han sobrepassat els -15 ºC.

Les estacions meteorològiques d’AVAMET han deixat la darrera nit dades que mostren l’onada de fred que en la que està immers el territori espanyol. Després del comiat de la borrasca ‘Filomena’, el gel s’ha apoderat de l’interior de Castelló. Les temperatures més baixes han estat recopilades a Els Ports: a la Fàbrica Giner de Morella, amb -18,1 ºC; a Forcall, amb -15,9 ºC; i a Sorita, amb un registre de -14,6 ºC. En aquestes tres poblacions, la temperatura màxima d’avui no superarà els 0 ºC, i en el cas de Forcall i Sorita ni tan sols superarà els -10 ºC. 

Pel que fa al Maestrat, la temperatura mínima s’ha recopilat a Vilafranca, amb -7,6 ºC. Altres sota zero han estat les xifres més baixes de Culla, amb -4,7 ºC; La Torre d’en Besora, -4,6 ºC; i Benassal, amb -3,7 ºC. A la costa destaca la temperatura mínima registrada a Benicarló, l’única del Baix Maestrat sota zero, amb -1,3 ºC. L’única temperatura màxima que romandrà sota zero serà la de Culla, -0,4 ºC.

L’Agència Estatal de Meteorologia pronostica que l’onada de fred acompanyarà a la major part del territori peninsular fins divendres. Per tant, els pròxims dies, les temperatures mínimes i màximes de Maestrat i Ports podrien baixar encara més, en alguns punts fins als -20 ºC.

Càmera web d’AVAMET a Sorita / 12.01.2021

Dades actuals registrades per AVAMET: https://www.avamet.org/mxo-mxo.php