Les rutes de l’Alt Maestrat, disponibles a només un ‘clic’ amb el mòbil en Wikiloc

835
PUBLICITAT

Nota de premsa d’Alt Maestrat Human Land

L’Alt Maestrat posseeix infinitat de rutes per recórrer. És un senyal d’identitat d’una comarca que abasta quilòmetres i quilòmetres de paratges naturals, fonts, muntanyes i monuments amagats entre vegetació i fauna. Ara, l’Associació Intermunicipal Alt Maestrat Human Land ha condensat en un perfil de Wikiloc les rutes que es poden gaudir a Albocàsser, Ares, Benassal, Catí i Culla, perquè els visitants tinguen al seu abast un ampli ventall d’oportunitats esportives i d’oci a només un ‘clic’ amb el telèfon mòbil. A peu, amb bicicleta o fins i tot en cavall es poden completar les diferents rutes, que també es diferencien per exigència i distància. Així doncs, el perfil compta actualment amb 19 rutes preparades per a molts tipus d’esportistes, com per exemple els amants de les bicis de muntanya.

L’Alt Maestrat és, anualment, una zona prolífica per a celebrar competicions de bicicleta, com la XC Maratón, la ruta de la qual està disponible i fins i tot s’amplia amb diferents trams per a donar un resultat de 82 ‘5 km compostos per diverses dificultats tècniques. El riu Montlleó, el riu Molinell al pas per Culla, el paratge natural El Rivet a Benassal, el Barranc dels Horts d’Ares o el Tossal de la Nevera a Catí són alguns dels punts que travessa aquest gran exemple de prova disponible en el Wikiloc de l’Alt Maestrat. És un traçat circular amb un desnivell de 2.100 metres que els ciclistes poden recórrer en set hores, però que també es pot realitzar per trams per a genets i caminants. Una forma pura i única de connectar amb la naturalesa, la història i la idiosincràsia d’una comarca. De fet, també està a l’abast de qualsevol persona part de la ruta que segueix la Marxa BTT Aigua de Benassal, amb 33 km de recorregut disponible entre sendes i camins que deixen entreveure panoràmiques excepcionals de Culla o Benassal. Si bé és cert que l’enorme afluència de ciclistes per la comarca ho converteixen en part indispensable del paisatge, els i les senderistes, tant professionals com amateurs, eleven l’Alt Maestrat com un enclavament esportiu de primer nivell.

De diferents distàncies i exigència, o també de diferents paisatges en recórrer barrancs, cims i boscos. La singularitat de l’oferta disponible permet visitar llocs sense parangó com la Font de l’Oli o el Mas de Penyacalva a Culla, el paratge natural Molins de Vent, la Font de la Solana i la ruta del Barranc dels Molins en Ares, el cim de l’alt de la Nevera i l’ermita del Pilar de Catí o el Molí Pas en el trajecte de Benassal cap a Vistabella. També es gaudeixen sendes històriques com el GR-7, en el seu tram que travessa d’Ares a Culla passant per Benassal; i fins i tot es dona la possibilitat de gaudir de “Els dominis de Neptú”, una gimcana que camina per Benassal i els seus punts paisatgístics principals com El Rivet en un recorregut marcat per taulells decorats amb símbols que guarden un secret a descobrir. L’Alt Maestrat és una font de vida, salut, oci i esport.