Les Rossegades i Sant Antoni arriben a Albocàsser

758
Rossegades Albocàsser
PUBLICITAT

Albocàsser viu aquest cap de setmana els festejos més importants de l’hivern per a la província de Castelló, les festes de Sant Antoni. La tradició i la cultura es combinen per a donar pas a un gran espectacle que porta la festa cada any al municipi.

Enguany, els encarregats d’organitzar els festejos de Sant Antoni són els majors del sector 3. Així les coses, el dissabte 19 de gener es viurà un dels actes de Sant Antoni més curiós i espectacular de la província: Les Rossegades.


A les 11h s’arrossegarà l’arbre sense fulles i a les 12h s’arrossegarà la carrasca i a les 13h arribarà l’arrossegament del carro carregat de Malea. Les Rossegades estan considerades com una de les celebracions antonianes més cridaneres i diferents on els ‘arrieros’ i els cavalls donen forma una jornada espectacular.

L’ascensió pel carrer Major d’Albocàsser deixa al seu pas imatges que quedaran per sempre gravades en les retines dels assistents; i és que els ‘arrieros’ i els cavalls de tir posaran totes les seues ganes i forces per a portar els elements de la foguera fins al seu lloc. Seguidament, quan ascendisca el carro de la Malea repicaran les campanes. Això serà a les 13h i amb elles es donarà començament oficialment als festejos de Sant Antoni 2019 a Albocàsser.

Ja a la vesprada, s’encendrà la foguera situada en la plaça del municipi. A les 21h es procedirà a la benedicció dels animals en la qual poden participar tots aquells que ho desitgen amb les seues mascotes o animals de companyia, la tradicional lectura de la Publicata i el repartiment de la coqueta de Sant Antoni.

La Publicata són uns versos satírics sobre el sant, la festa i l’actualitat del poble. La festa antoniana continuarà en la localitat el diumenge amb la missa en honor a Sant Antoni a les 12h i les tradicionals ‘corregudes’ al carrer de la Font des de les 16h.

En les Corregudes el premi per als vencedors és un pollastre.