Les primeres primàries a Castellfort el 4 de febrer

326
Eleccions primàries a Castellfort celebrades a febrer de 2023
Eleccions primàries a Castellfort celebrades a febrer de 2023
PUBLICITAT

Com marca el costum a les eleccions municipals Castellfort serà un dels pocs pobles de la Comunitat Valenciana que celebrarà primàries obertes a tot el veïnat abans de la convocatòria oficial de les eleccions del 28 de maig.

El dissabte dia 4 serà la jornada en la que tots els veïns i veïnes podran votar a tots i totes amb algunes excepcions. S’assegura la renovació total de l’equip de govern de l’Ajuntament ja que el veïnat no pot votar als cinc mentres de l’actual corporació local. Tampoc se pot votar als treballadors municipals, al jutge de pau i el seu suplent i als majors de 80 anys.

En els anys de convocatòries municipals a Castellfort se celebren les primàries al mes de febrer. Les cinc persones que tinguen més vots conformaran la llista que es presentarà a les eleccions municipals. Generalment els escollits trien per quin partit polític presentar-se a les urnes.

En les darreres legislatures els escollits han triat majoritàriament el Partit Popular per a presentar-se a les urnes. L’actual alcaldessa, Rosa Adela Segura, ja ho va ser entre 2011 i 2015. Ara, seguint les normes internes del poble, no podrà repetir al càrrec. S’han donat altres casos en els que els alcaldes ho han estat en legislatures alternes. Va ser el cas de Ángel de Paz i Diego Castell. El resultat de les primàries no s’ha d’assumir obligatòriament ja que els escollits poden triar o no si accepten la responsabilitat que els encomanen els seus veïns i veïnes.

També es dona la circumstància que, en algunes convocatòries, s’han presentat candidats de fora del municipi o bé que no havien estat triats a les primàries.