Les primeres beques generals d’FP beneficien 250 alumnes de les comarques de Castelló

204
PUBLICITAT

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat les llistes provisionals d’alumnat beneficiari de les primeres beques generals per a l’alumnat d’FP de centres amb fons públics. Amb una inversió d’1,78 milions d’euros, les beques del recentment finalitzat curs 2021-2022 han beneficiat un total de 2.758 persones, 250 d’elles de la província de Castelló.

De les quatre modalitats d’ajudes, la primera va destinada a l’alumnat d’FP Dual que està realitzant la formació pràctica en centres de treball de les administracions públiques del sector públic estatal, autonòmic o local, en universitats o en autònoms. D’esta classe s’han concedit un total de 142 beques, amb una quantia de 1800 € per alumne de les quals 15 han anat a Castelló. Les altres tres modalitats de beca han sigut ajudes destinades a compensar les despeses de desplaçament de l’alumnat i els criteris depenien sempre de les distàncies.

Ja fos entre el domicili habitual de l’alumne i el seu centre educatiu o entre el seu domicili i l’empresa en que realitza l’FP Dual o les pràctiques del módul Formació en Centres de Treball (FCT), la distància mínima per les sol·licituds de la segona modalitat de beca era de 14 quilòmetres. En aquestos casos s’han concedit 473 ajudes de 600 euros de les quals 30 han anat per als alumnes de les comarques de Castelló.

Per altra banda la tercera i quarta modalitat de beca, ambdues basades en el desplaçament, han oscil·lat entre els 400 i un màxim de 1.800 euros d’ajuda. 205 d’aquestes ajudes han sigut per a la província de Castelló, mentre que el total de beques adjudicades d’estos dos tipus ha sigut de 2.134.

Cal recordar que a finals de setembre es publicarà la resolució definitiva d’adjudicació en el “Diari Oficial de la Generalitat Valenciana” (DOGV) i en la pàgina web de la Conselleria d’Educació. Per a més informació, es pot consultar la web https://ceice.gva.es/va/web/formacion-profesional/subvencions-alumnat-fp.