Les oportunitats laborals com a via per a evitar la despoblació

835
PUBLICITAT

L’alcaldessa de Palanques, Lucia Martí, ha assenyalat que la millor forma per a evitar la despoblació són les oportunitats laborals. D’aquesta forma, cal assenyalar que Palanques és un xicotet municipi a la comarca dels Ports que actualment compta amb 34 veïns censats.

Davant això Martí ha assenyalat que en l’any passat la població ha disminuït en tres habitants. A més ha posat l’accent en que l’èxode rural es va produir, principalment, en les dècades dels 60 i 70, quan els veïns es van traslladar a les grans ciutats a la búsqueda de treball.

Per això, i encara que ha afirmat que és “molt complicat recuperar població”, també ha destacat que la millor via per a incrementar-la va lligada a l’augment de les oportunitats laborals perquè tant els veïns que vulguen quedar-se al poble i tindre un futur laboral com aquelles persones interessades a mudar-se als pobles de l’interior puguen fer-lo amb garanties i oportunitats de treball.

Així mateix, l’alcaldessa també ha destacat la labor del servei de taxi rural impulsat per la Diputació de Castelló i que suposa un benefici per a totes aquelles persones, sobretot d’avançada edat, que no disposen dels recursos propis necessaris per a desplaçar-se a municipis grans a les consultes mèdiques.