Les obres del Pla Edificant al col·legi Mare de Déu de Vallivana comencen el dilluns

696
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

-Aquesta actuació compta amb un pressupost d’1.500.000 euros per a la millora de les infraestructures educatives
-Es tallarà el trànsit del vial de la zona superior del centre educatiu per a albergar les zones de pati
-L’actuació començarà amb el nou aulari en la zona de la pista poliesportiva del col·legi

L’Ajuntament de Morella, la direcció del CEIP Mare de Déu de Vallivana, la direcció de l’obra i l’empresa encarregada de les obres, es van reunir ahir amb motiu de l’inici de les obres de millora del col·legi. Així, els treballs d’aquesta obra, ubicada dins del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, començaran el dilluns en la zona junt amb la pista poliesportiva, on s’ubicarà el nou aulari. Així, en la reunió es van tractar aquells treballs que s’inicien a partir del dilluns i els aspectes de coordinació per a no afectar a l’activitat educativa.

Cal recordar que es tracta d’una actuació que compta amb un pressupost d’1.500.000 euros per a la millora d’infraestructures educatives. Així, en el projecte es pretén ampliar el nombre d’aules, així com altres reformes que necessita l’edifici per a millorar l’accessibilitat, la instal·lació elèctrica, la calefacció, l’aïllament i el mobiliari.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquesta és una actuació necessària al col·legi per a millorar les infraestructures i adaptar l’edifici a les necessitats de l’alumnat i el professorat”. L’edil ha explicat que “el dilluns començaran les obres, de manera que s’han d’adequar nous patis de manera provisional, a causa que l’actuació ocuparà la pista poliesportiva del col·legi” i ha afegit que “aquestos s’ubicaran en l’exterior de la Piscina Municipal i al vial de la part superior del col·legi, per la qual cosa es tallarà el trànsit en aquest carrer”. Rhamsés ha comentat que “des del centre s’enviarà la informació detallada de l’actuació i els canvis per a que afecte mínimament a l’activitat educativa” i ha recordat que “preferiblement l’accés al col·legi ha de ser a peu i no provocar retencions en els accessos, sobretot ara amb un dels vials tallat al trànsit”.

Cal explicar que les obres començaran el dilluns, però esta setmana es realitzen els treballs previs de l’obra. A més, s’adequaran els nous patis per a l’esplai de l’alumnat en l’exterior del recinte. Aquestos s’ubicaran en la zona exterior de la Piscina Municipal i en el vial de la part superior del centre. Així, l’obra començarà en la zona del talús on s’ubica la pista esportiva amb els treballs de pivotatge de contenció i cimentació del nou aulari. També es trasplantaran les carrasques que hi ha aquesta zona i es traslladaran a llocs pròxims, en el recinte del centre i l’Albereda. Aquesta està previst que finalitze abans de Nadal i aprofitar les vacances per a realitzar l’espai del nou ascensor i que no afecte a les classes.