Les obres de rehabilitació de l’edifici Colomer Zurita de Morella ja estan en marxa

171
PUBLICITAT
  • L’actuació se centra en el claustre interior d’aquest edifici que albergarà l’Escola Municipal de Música amb una inversió de 800.000 euros

 Les obres de rehabilitació de l’edifici Colomer Zurita ja estan en marxa des que fa unes setmanes es signara l’inici amb l’empresa executora, Estudio y Método de Restauración S. L. Aquesta actuació se centra en el claustre interior, el qual, albergarà l’Escola Municipal de Música, un espai per a les entitats culturals de la ciutat com l’Associació Musical Mestre Candel, els Gaiteros de Morella i La Rondalla. Avui, responsables municipals, junt amb el tècnic de l’obra, han visitat els treballs on ja es veuen els avanços de la primera fase de l’actuació.

D’aquesta manera, ara s’ha iniciat la fase de demolició prèvia a la rehabilitació i reconstrucció dels espais i aules del projecte. També es realitzen les prospeccions i estudis per a determinar solucions als reforços i paviments dels forjats. A més, ja s’aprecien les diferents aules i departaments que marquen com serà la nova distribució, la qual aprofita millor l’espai.

Cal recordar que suposa la recuperació de la primera planta del claustre interior del Colomer Zurita i la renovació de la seua coberta, la qual cosa permet la ubicació de serveis culturals i educatius. Esta actuació compta amb un pressupost de 801.745,77 euros i un termini d’execució de vuit mesos. A més, la rehabilitació compta amb les ajudes de l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, la qual aporta el 65% del cost aproximadament.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “amb les obres iniciades, veiem més prop la recuperació d’aquest edifici tan emblemàtic i volgut per totes i tots”. L’edil ha explicat que “el Colomer Zurita millorarà i ampliarà els serveis de la ciutat com l’Escola de Música amb instal·lacions adequades a la seua pràctica, així com amplia els espais actuals de les associacions musicals”. Finalment, ha remarcat també que “l’ajuda de l’1,5% és molt important i treballem per a obtindre més finançament, a més de realitzar les tasques per a realitzar l’actuació de l’altre claustre i albergar la Biblioteca Municipal i altres espais culturals”.

L’ajuntament de Morella també preveu continuar amb les següents fases de rehabilitació de l’edifici, el qual també albergarà la Biblioteca Municipal i altres serveis culturals. D’aquesta manera, des del consistori es treballa per acollir-se al Pla Conviure de la Generalitat Valenciana per a aquesta fase posterior a la que s’ha iniciat avui.

Aquest és un edifici emblemàtic situat al centre històric de la ciutat de Morella, en la mateixa plaça on està la Basílica Arxiprestal. El Colomer Zurita és un edifici de grans dimensions que ha albergat l’activitat educativa des dels seus inicis. Així va acollir les classes dels Pares Escolapis i després ja va passar a ser l’institut de la ciutat. A més, cal recordar que l’Ajuntament de Morella va recuperar la propietat de l’edifici Colomer Zurita a l’octubre de l’any 2019 quan van signar la cessió d’aquest amb la Diputació de Castelló, després de molts anys reivindicant-ho.