Les obres de rehabilitació de la Torre de la Font Vella entren en la seva última fase

796
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Ja ha finalitzat la consolidació de la torre i la instal·lació de la teulada. En breu es desmuntarà la bastida i els últims treballs se centraran en millores a l’interior de la fortificació datada del segle XIV

Les obres de rehabilitació de la Torre de la Font Vella entren en la seva recta final. En la jornada d’avui, l’alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés, ha visitat aquestes instal·lacions i ha explicat tots els importants treballs que s’han dut a terme per recuperar aquesta fortificació. Les primeres actuacions es van centrar en la consolidació de la roca sobre la qual s’assenta la torre i la millora dels murs. Ara s’han finalitzat els treballs a la coberta, que retornen a aquest monument al seu estat original, i en breu es desmuntarà la bastida. L’última fase consistirà en la recuperació de l’interior dels murs i la construcció d’una escala que uneixi la planta inferior i la superior.

El primer edil morellà ha destacat avui que “l’equip tècnic de l’actuació i la Brigada Municipal, amb àmplia experiència en rehabilitació de patrimoni, estan fent una gran feina”. A més, afegia que “l’Ajuntament de Morella realitza un esforç i treball constant en la recuperació i manteniment del nombrós patrimoni que tenim a la localitat i estem treballant i exigint col·laboració i recolzament de la resta d’administracions”. L’alcalde també recordava que l’actuació té un pressupost de 134.000 euros, finançats al 60% amb fons de compensació del Pla Eòlic per part de l’IVACE i, la resta, amb fons propis. Ripollés també ha indicat que en un mes i mig, aproximadament, es finalitzarà l’intervenció.

Les obres es van iniciar al mes de setembre amb la consolidació de la roca, ja que hi havia problemes de filtracions que la desplaçaven cap avall, per tant, la base de la torre estava en perill de cedir. A continuació, es van arreglar les esquerdes de les quatre parets que conformen la torre, que en totes elles hi havia problemes d’estructura. Així mateix, es va realitzar la divisió interior, creant una planta intermèdia. En aquesta rehabilitació s’estan reutilitzant materials naturals com la pedra originària o la introducció de materials que s’adeqüen perfectament a l’entorn, com la fusta antiga o les teules envellides.

Cal recordar que la Torre de la Font Vella era una de les dues úniques del conjunt emmurallat on no s’havia actuat en els últims anys, de manera que presentava un deteriorament important. Amb aquesta actuació, es continua avançant en la recuperació del patrimoni de la localitat.