Les obres de la Torre de la Font Vella de Morella avancen a bon ritme

161

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

En aquests moments s’està actuant en la instal·lació de la teulada de la Torre, així com consolidant els murs i es crea una planta intermitja per facilitar el seu aprofitament turístic posterior

Les obres de la Torre de la Font Vella, una de les dues de la muralla que es trobaven en pitjor estat de conservació, avancen a bon ritme. S’està actuant en totes les parts danyades i en aquests moments s’està instal·lant el sostre, ja que aquesta torre no disposava del mateix i això ocasionava problemes en el seu interior. Així mateix, s’ha realitzat la divisió interior, creant una planta intermitja, d’aquesta forma la torre s’està habilitant per poder ser visitable posteriorment com a recurs turístic.

Les obres es van iniciar amb la consolidació de la roca ja que hi havia problemes de filtracions que la desplaçaven cap avall, per tant, la base de la torre estava en perill de cedir. A continuació, l’actuació s’està desenvolupant mitjançant l’arranjament de les esquerdes de les quatre parets que conformen la torre, que en totes elles hi havia problemes d’estructura. Per realitzar aquesta actuació, l’Ajuntament va sol·licitar ajuda al Ministeri a través del 1% cultural, però el Govern va anul·lar les inversions en aquesta línia, per tant la intervenció es va quedar sense aquest suport. Així doncs, l’Ajuntament va decidir invertir en aquesta actuació i destinar les ajudes del AVEN a la mateixa i la resta a càrrec del pressupost municipal. L’import total de l’obra ascendeix a prop de 134.000 euros finançats per ambdues entitats.

En aquesta rehabilitació s’estan reutilitzant materials naturals com la pedra originària o la introducció de materials que s’adeqüen perfectament a l’entorn, com la fusta antiga o les teules envellides.

L’Ajuntament aposta per la rehabilitació del patrimoni arquitectònic, com és el cas de les torres de la muralla, de fet, en la línia d’ajudes per les pluges torrencials del passat mes de març, que el Ministeri ha obert la convocatòria recentment, s’ha sol·licitat ajuda per a la rehabilitació de la Torre del Racó.