Les mesures de seguretat enfront de la COVID-19 s’allarguen fins a l’1 de març

330
Vista de Morella
Vista de Morella
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Morella, a dia d’avui, no presenta cap cas actiu de COVID-19 actualment
Des del consistori recorden la importància de continuar amb les mesures per a evitar contagis
Més de 20 empreses i autònoms ja han sol·licitat les ajudes del Pla Resistir a Morella

Com va anunciar ahir la Generalitat Valenciana, s’allarguen les mesures i restriccions enfront per a reduir els contagis de la COVID-19 fins a l’1 de març. D’aquesta manera, continuaran tancats fins a esta nova data els establiments d’hostaleria i restauració, excepte aquells que oferisquen el servei de menjar per a emportar-se, ja siga distribuït en els locals o amb repartiment a domicili.

Aquestes també obliguen al tancament dels comerços a les 18.00 hores a excepció dels establiments essencials. Pel que fa al confinament nocturn seguirà a les 22.00 hores i continua el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana. També segueix la limitació de grups i reunions socials o familiars en espais públics i privats amb un màxim de sis persones. D’altra banda, també estan tancades les instal·lacions esportives així com els locals de jubilats i joves. En les vetlles, es permet un màxim de 15 persones a l’aire lliure i 10 en espais tancats.

Pel que fa a les dades actualitzades a Morella, a dia d’avui i com ha informat el Centre de Salut de Morella a l’ajuntament, no hi ha cap cas actiu a la ciutat. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “gràcies a les mesures i al comportament de totes i tots, hem aconseguit que la incidència haja baixat com desitjàvem, respecte a fa unes setmanes” i ha afegit que “això no vol dir que puguem abaixar la guàrdia. Hem de continuar fent-ho bé, ja que la pressió sanitària i hospitalària és encara molt elevada”. Finalment, ha volgut “agrair al Centre de Salut el seu treball en el seguiment dels casos i en la vacunació que avança a la ciutat”.

Pla Resistir a Morella
Ja són més de 20 les empreses i autònoms que han sol·licitat la seua ajuda econòmica a l’Ajuntament de Morella enfront de la COVID-19. Aquestes suposen més de 50.000 euros del pressupost d’aquestes ajudes, les quals tenen el termini de sol·licitud obert fins al 23 de febrer.

El Pla Resistir ha previst 208.142 euros d’ajudes a les empreses més afectades per les restriccions de la COVID-19 a Morella. Cal recordar que aquestes ajudes estan destinades a persones autònomes o empreses amb menys de 10 treballadors i treballadores, les quals rebran una quantitat fixa de 2.000 euros, més una variable de 200 euros per cada treballador o treballadora. En el decret de la Generalitat s’estableixen el tipus d’empreses que podran accedir, com són allotjaments, activitats turístiques, hostaleria, restauració, oci nocturn, activitats de creació artístiques i d’espectacles, activitats esportives, recreatives i d’entreteniment.