Les més de 4.700 preinscripcions a la Penyagolosa Trails reforcen l’impacte turístic de la competició a la província

179
3654 12-05-18 PENYAGOLOSA TRAILS

– El sorteig que decidirà els 2.100 dorsals participants serà el divendres que ve a les 19:00 hores al Palau Provincial

Les 4.730 preinscripcions a la Penyagolosa Trails reforcen l’impacte turístic que té aquesta competició de llarg recorregut als 40 municipis de l’àrea d’influència a l’interior de Castelló. Corredors de 49 països diferents i de 46 províncies espanyoles han formalitzat la sol·licitud de participar en aquesta emblemàtica cita amb l’esport de muntanya en la província de Castelló en les seues dues modalitats, la CSP o la MiM. Aquesta cita esportiva s’ha consolidat com la més emblemàtica de la línia de treball de la Diputació amb ‘Castelló Escenari Esportiu’ per vincular l’esport al desenvolupament econòmic i turístic dels municipis de Castelló.

És per això que el diputat d’Esports, Luis Martínez, ha anunciat que “les xifres de preinscripcions i seguiment que està tenint la Penyagolosa Trail ens fan ser optimistes quant a l’impacte que tindran en el territori després de l’èxit de la convocatòria mundial d’aquest 2018. Només cal veure l’enorme repercussió que ja està tenint aquesta preinscripció per a adonar-se de l’envergadura d’aquesta competició, amb corredors procedents de tot el món interessats a competir en la carrera més emblemàtica de la nostra província”.

Per carreres, de nou la històrica MiM, que compta ja amb més de vint anys de trajectòria, ha sigut la que més preinscripcions ha registrat, amb més de 3.900. Per la seua banda, la CSP complirà la seua vuitena edició i són 805 persones les que han sol·licitat participar. Aquestes xifres suposen un increment de 900 sol·licituds respecte a fa 4 anys i quasi 500 respecte a fa dos.

Cal assenyalar que la limitació de 2.100 places per a les carreres es deu a qüestions mediambientals de respecte i protecció al Parc Natural del Penyagolosa. Precisament la cura de l’entorn és un fte intrínsec al plantejament d’aquesta competició, especialment atenta amb el patrimoni natural de la zona tant en el traçat de la prova, la distribució de l’avituallamient, com en el reciclatge de residus i neteja, etcètera.

Internacionalització en voga

Si bé és cert que l’interès creixent per la Penyagolosa Trails és molt important per a la Diputació a l’hora d’exportar els atractius de la província com el millor escenari per a la pràctica esportiva durant tot l’any, ho és més la creixent internacionalització que aquesta carrera està experimentant.

Així, s’han rebut sol·licituds de participació des d’Austràlia, Hong Kong, les Illes Marianes del Nord, Japó, Xina, Malàisia, Sud-àfrica, Moçambic, Zimbaue, Sudan, Emirats Àrabs, Sàhara Occidental, Algèria, Estats Units, Canadà, Mèxic, Cuba, Costa Rica, països sud-americans com Brasil, Colòmbia, Argentina, Perú, Bolívia o Xile i, per descomptat nombrosos europeus, com Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Dinamarca, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Països Baixos, Portugal, Polònia, República Txeca, Romania, Regne Unit, Suècia, Suïssa, Turquia o Ucraïna.

Penyagolosa Trails HG compta cada any amb més participants provinents d’altres països i, sens dubte, el fet d’albergar el Campionat del Món de Trail el passat 12 de maig, ha contribuït a donar a conèixer Penyagolosa Trails HG a tot el món.

A més, cal destacar que aquest esdeveniment tornarà a ser puntuable per a UTMB (3 punts ITRA la MiM i 5 la CSP) i estarà en el circuit Spain Ultra Cup. També, enguany la CSP ha ascendit de nivell en el prestigiós circuit internacional Ultra-Trail World Tour, situant-se en el graó PRO i serà prova classificatòria per a la Western States Endurance Run 2020.

El sorteig tindrà lloc divendres que ve en la Diputació de Castelló. La mecànica serà la mateixa que la dels anys anteriors, quedant repartits 1500 número per als preinscrits de la MiM i 600 per als de la CSP. L’acte serà públic i comptarà amb la presència del president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner. A més, en aquest acte es reconeixerà el treball que realitzen els clubs de la província de Castelló en l’organització i coordinació de Penyagolosa Trails HG i es lliuraran els premis del concurs de fotografia organitzat per Adofa.

Per tot això, el director de Penyagolosa Trails HG, Tico Cervera, assenyala que “aquestes xifres demostren el gran interès que desperta Penyagolosa Trails HG, un esdeveniment cada vegada més conegut i reconegut a tot el món, que atrau a corredors i corredores de cinquanta nacionalitats diferents”.