Les Jornades d’Igualtat de Vistabella retornen a les dones el seu pes en la història

583
PUBLICITAT
  • Activitats culturals per a tota la família van ocupar el cap de setmana

Les Jornades d’Igualtat ‘Dones, memòria i creació’ de Vistabella han servit per a reconéixer i honrar el llegat i el paper que les dones han tingut al llarg de la història en tots els àmbits de la societat. Durant tot el cap de setmana s’han succeït els actes culturals, aptes per a gaudir en família, amb tallers, exposicions o excursions que han agermanat a les i els participants. Les Jornades d’Igualtat són una creació de l’Ajuntament de Vistabella en col·laboració amb el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Així doncs, un dels principals atractius de la cita ha sigut la inauguració de l’exposició fotogràfica ‘Dones de carrasca. Dones d’ahir i hui’ a la Biblioteca Joaquín Osset Merle de Vistabella. Com a manera de celebrar una cita tan especial com el Dia Internacional de la Dona, l’exposició posa en valor les dones del territori, la seua força i esperit, per a així visibilitzar-les, honrar el seu llegat i treure-les de l’oblit. Està formada per 38 fotografies, antigues i noves, de diferents èpoques. En l’exposició col·laboren el Centre d’Estudis del Penyagolosa i PEU-UJI. De totes maneres, es pot continuar visitant l’exposició de manera virtual en aquest enllaç: https://sites.google.com/vistabelladelmaestrat.es/dones-de-carrasca/expo-virtual

El divendres també es va celebrar un taller amb el qual aprendre a alliberar tensió i estrés, a càrrec de Mónica Nebot i Edurne García. Si bé, el dissabte va estar completament programat amb activitats, amb protagonisme per a la narradora oral Scherezade Bardají. D’11h a 12.30h va oferir el taller de literatura i feminisme per a tota la família ‘Plou i fa sol’, i a la vesprada va delectar al públic amb l’espectacle narratiu ‘Nangilima’. Abans de la segona activitat es va programar una excursió senderista pel Fontanal i la Randera. Així, el diumenge van finalitzar les Jornades d’Igualtat de Vistabella amb motiu del 8M amb un taller d’històries i experiències a càrrec d’Ana Pérez, anomenat ‘Nosaltres contem’.