Les jornades de la Trufa Morella-Els Ports compleixen dues dècades

698
PUBLICITAT

Menús especials, visites temàtiques, tallers i el festival literari ‘Morella Negra com la Trufa’, omplin l’agenda de les Jornades de la Trufa Morella-Els Ports des del divendres 27 fins al diumenge 12 de març. Aquest any compleixen 20 anys, i com a novetat, hi ha diferents activitats com tallers gastronòmics i cosmètics, així com visites guiades. Per la qual cosa, s’espera un acolliment tan bon o millor que altres edicions.

L’ajuntament albergarà l’acte d’inauguració amb una mostra de plats de tots els menús, així com la degustació de torrades amb trufa i tast de vi. Aquestes jornades gastronòmiques s’allargaran fins al 12 de març amb plats especials als restaurants, visites temàtiques per la ciutat o tallers, així com el festival gastro-literari ‘Morella Negra com la Trufa’. A més, també s’ha programat la projecció de la pel·lícula El menú.

La regidora de Promoció Turística i Comerç, Mari Carmen Escuder, ha destacat que «les Jornades de la Trufa són molt especials per a fomentar la nostra gastronomia i un producte tan característic en la nostra zona com és la tuber melanosporum». L’edil ha volgut convidar a totes i tots a visitar Morella i gaudir de la gastronomia durant les jornades. També el mes de febrer coincidirà amb altres cites importants com l’homenatge al periodista morellà Josep Martí Gómez i amb Carnestoltes.

La protagonista d’aquests dies, la trufa negra dels Ports, és un producte molt versàtil que s’utilitza en una àmplia varietat de receptes. Plats tradicionals i innovadors accepten el sabor de la trufa per a oferir una experiència diferent i, fins i tot, els dolços i postres es combinen amb aquest fong considerat el diamant negre dels Ports. Trufa laminada simplement amb oli i sal, cura per acompanyar amanides o carpaccios, per aromatitzar receptes de caldos o ous. També enriqueix les carns farcides, fins i tot brilla en les postres. La intensitat del seu gust, l’aroma i la versatilitat que ofereix en cuinar-la, converteixen aquest fruit en, segons l’Ajuntament de la ciutat, la joia de la cuina morellana.