Les jornades Coneix Els Ports passen per Forcall

114
Les jornades Coneix Els Ports passen per Forcall
Les jornades Coneix Els Ports passen per Forcall

Les jornades “Coneix Els Ports” impulsades per la Mancomunitat Comarcal Els Ports han fet parada aquest cap de setmana a Forcall per tal de donar a conèixer el municipi. La iniciativa té l’objectiu d’apropar el patrimoni dels pobles de Els Ports a veïns i visitants a partir de visites guiades, activitats culturals i portes obertes a museus i centres expositius.

En un cap de setmana dedicat a descobrir els municipis de Forcall i Morella, dissabte 27 d’octubre va ser el dia dedicat a Forcall. Vora una trentena de persones van acudir a la cita per passar el matí coneixent els carrers del municipi, la seua història i tradicions.

A les 11h va tenir lloc a la porticada Plaça Major la benvinguda dels visitants, que van començar el recorregut per Forcall amb la visita a l’ermita de Sant Josep i al calvari. Amparo Cano, agent d’informació turística de Forcall, va ser la guia que va conduir les jornades compartint amb els assistents els coneixements i història de Forcall. El recorregut va continuar amb la visita als tres museus: el museu de l’espardenya, el centre d’interpretació de la Santantonà i la col•lecció museogràfica permanent, en la qual trobem importants restes del passat romà del municipi. La jornada va acabar visitant dos altres espais emblemàtics del municipi: l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció i el forn de la vila.

Amb les jornades intercomarcals “Coneix Els Ports”, veïns i visitants van poder conèixer un poc més la història de Forcall, tan lligada a la dels altres municipis de la comarca dels Ports, però amb les seues pròpies particularitats i tradicions.

Les jornades Coneix Els Ports passen per Forcall