Les Gitanetes i la Dansa Guerrera ballen a Todolella per Sant Bertomeu

953
PUBLICITAT
Complint la tradició del Dia de Sant Bartomeu dels veïns de Todolella han tornat a gaudir de les danses de la localitat. En la vesprada de diumenge, a la Plaça Major, es va formar la processó municipal. La Dansa Guerrera representa al municipi al costat de la dansa de les Gitanetes.

Dansa Guerrera1 Dansa Guerrera2 Dansa Guerrera3 Dansa Guerrera4 Dansa Guerrera5 Dansa Guerrera6 Dansa Guerrera7 Dansa Guerrera8
Un cop a l’església, amb el so de la dolçaina i el tambor, es va iniciar el recorregut pels carrers del poble fins a desembocar de nou a la Plaça Major.
Un cop allà, sobre l’espai marcat al Dau, es van iniciar les danses. Primer Les Gitanetes van entrellaçar les cintes sobre el pal, seguint el pas marcat per la dolçaina i el tambor. A continuació la Dansa Guerrera va interpretar tots els seus passos. Els veïns del poble i visitants van aplaudir les evolucions de les dues danses.
Es tracta de l’única ocasió durant l’any en què els veïns de Todolella poden gaudir de les seves danses. Aquest any, però, de manera extraordinària, es van interpretar les danses amb motiu de l’ascensió a Sant Cristòfol, que va tenir lloc el passat mes de maig, recordant els 25 anys de l’ascensió de 1989.