Les fotos. Xodos celebra la Mostra Cultural de l’Alcalatén

171
PUBLICITAT
  • El dissabte es va celebrar tot un programa d’actes protagonitzats per la música tradicional o la defensa del territori

Des del 2019 que l’Alcalatén no podia gaudir de la seua Mostra Cultural. La vint-i-dosena edició es va celebrar el dissabte a Xodos, amb activitats per a tots els gustos i parades a lo llarg i ample de tot el poble. Així, la defensa del territori contra les macroplantes fotovoltaiques projectades en Les Useres i les línies MAT ha sigut un dels temes capitals de la jornada.

Pel matí es va celebrar una activitat amb dron amb l’objectiu de provar una nova manera de censar el bestiar: amb planos zenitals, el dron estava connectat per video-trucada amb una televisió que els i les visitants observaven a temps real i a vista de pardal. La idea és que aquesta pràctica es puga implantar en grans explotacions ramaderes per comptar d’una manera més senzilla el bestiar que pastura. Aquesta pràctica encara no és una realitat per la dificultat tècnica i de personal que comporta realitzar vols amb dron i la durada, encara curta, de les bateries dels aparells.

L’Associació Argibello és qui organitza any rere any aquesta Mostra Cultural que involucra a tots els pobles de la comarca i associacions culturals com la Rondalla Jove de Llucena que va actuar per la vesprada. La Rondalla de Xodos ho va fer pel matí. Durant el dia també es va demanar la construcció de la carretera Xodos-Llucena, històricament reivindicada.