Les fotos. Sant Antoni a Tírig

549
Foc, tradició i germanor a Tírig
Foc, tradició i germanor a Tírig
PUBLICITAT

Dissabte passat, Tírig va celebrar la jornada gran dels festejos en honor a Sant Antoni Abad, encara que les activitats de la festa del patró dels animals van començar dimecres passat amb l’elaboració de la coqueta.

La jornada del dissabte va començar amb un multitudinari esmorzar popular de carn a la brasa. A les 12.00 hores, va eixir del Molí l‘arrosegà’ en la qual els cavalls, sota l’atenta mirada de veïns i visitants, van entrar al municipi portant les branques per a les fogueres.
Amb les fogueres ja preparades, els xiquets i xiquetes van recórrer el municipi en una concorreguda i sorollosa ‘esquellà’ en la qual els seus esquellots van anunciar la festa. Tots els participants van gaudir d’un berenar amb primes i xocolata i d’un conta-contes.

A partir de les 18.30 hores es va dur a terme la representació de la Diablera, l’encesa de les fogueres i la lectura de la Publicata. Després d’ells, la processó, la benedicció dels animals i el repartiment de les coquetes van donar pas a un sopar popular, al sorteig del porc i al ball i la música del duo Ikebana Sound i una discomòbil.