Les fotos. Portell homenatja la seua patrona, la Mare de Déu de l’Esperança, amb la presència del bisbe

496

Portell ha celebrat aquest dissabte la festa en honor a la seua patrona, la Mare de Déu de l’Esperança, en una jornada assolellada amb temperatures baixes i una miqueta ventosa. Els actes han començat amb la processó des de l’església de l’Assumpció a la de l’Esperança, en la part baixa del poble. Peanyes, xiquets de comunió, majorals i tots els portellans i portellanes han acompanyat a la seua patrona fins a l’ermitori. A la porta de l’ermita els xiquets de comunió han recitat poesies en honor a la Mare de Déu.

A continuació s’ha donat inici a una missa en la qual ha estat present el bisbe de la diòcesi de Tortosa, Enrique Benavent. Els majorals, els quintos Alba Prades i Jose Angel Bonavida, ajudats per amics i familiars, han acostat els cistells de coquetes a l’altar per a la seua benedicció. Després de l’homilia, majorals i autoritats, a ritme de tambor i dolçaina han repartit la coqueta als portellans i visitants que s’han donat cita en aquesta localitat.

A la vesprada, després del rosari, la processó ha tornat a l’església parroquial on els xiquets de comunió han recitat noves “dites” a la Mare de Déu de l’Esperança. El dia festiu ha finalitzat amb una concorreguda festa organitzada pels quintos al pavelló de festes.