Les fotos. Pastissos i barres a Sant Antoni de Castellfort

716
Preparatius Sant Antoni Castellfort
PUBLICITAT

Els majorals de Sant Antoni de Castellfort ja estan immersos en la preparació dels actes de la festa del patró dels animals. Durant el cap de setmana s’han encarregat d’elaborar els pastissos farcits de confitura de carabassa i de tallar els arbres necessaris per a conformar l’estructura de la monumental foguera que es cremarà al centre de la plaça Major de la localitat.

El dissabte de bon matí, després de l’esmorzar, els majorals van eixir al bosc per a talar els pins necessaris amb els quals alçar l’estructura de la barraca que es prendrà el pròxim dia 13. Després d’un dia intens al bosc, a la vesprada es van preparar els pastissos. Al local de la confraria els majorals, en aquest cas amb ajuda femenina, es van encarregar de preparar uns impressionants pastissos de mig quilo que, després, es van coure al forn. Aquests pastissos es repartiran dissabte que ve a tots els que es passen per la plaça a la benedicció dels animals. Dissabte passat ells es van encarregar de compactar la massa i elles d’omplir-la amb confitura de carabassa. En l’activitat van participar tots, des de xiquets a majors.

Els majorals de Sant Antoni han agraït a través de les xarxes socials la col·laboració de tots els veïns i voluntaris.

Dissabte dia 13

Dissabte que ve dia 13 Castellfort serà el primer dels pobles dels Ports a celebrar Sant Antoni. Al matí tindrà lloc el muntatge de la barraca. A la nit, després del sopar en la confraria, es beneiran els animals, es repartiran els pastissos i s’encendrà la foguera.

Preparatius Sant Antoni Castellfort