Les fotos. La Serratella venera a Sant Antoni amb molt de foc i actes multitudinaris

101
PUBLICITAT

La festivitat de Sant Antoni a La Serratella s’ha celebrat el passat cap de setmana amb una extraordinària participació de veïns i veïnes, així com d’animals que han rebut la benedicció, especialment amb protagonisme per a cavalls. El gran dia del patró dels animals va destacar també per la gran foguera muntada a la plaça Major amb troncs i malea que els i les majorals van aportar el mateix dissabte pel matí.

El dissabte, just després de muntar la foguera por la mañana, el local polifuncional va acollir un dinar de germanor entre la Majoralia del 2024. Ja ben entrada la vesprada, es va procedir a la tradicional benedicció dels animals i de les clàssiques coquetes d’aquestes dates, per donar pas a la crema de la foguera. Les espurnes, com cada any, foren la millor veneració cap al patró dels animals. Mentre les argilagues cremaven, veïns i veïnes van recollir la coqueta ja beneïda. La nit va continuar amb sopar al local polifuncional i espectacle musical com a fermall d’or a un dels dies més esperats en el calendari del municipi.

Els darrers actes en honor a Sant Antoni van començar a l’església amb missa i processó per retre honors al sant. Les clàssiques corregudes per aconseguir al pollastre van continuar amenitzant la festivitat, que va finalitzar amb un nou dinar de germanor al local polifuncional entre els i les majorals, els quals s’han encarregat de donar vida, un any més, a la gran tradició del foc i dels animals en honor a Sant Antoni.