Forcall està, de ple, en els preparatius de la celebració de la festa de Sant Antoni. Si ja al desembre es va tallar el maio i les costelles que conformaran la foguera aquest cap de setmana ha arribat el moment de tallar la llenya i elaborar les pastes tradicionals associades a la festa.
Enguany la confraria de la Santantonà és l’encarregada de coordinar l’organització. Els homes han eixit a la muntanya per a tallar la llenya que servirà per a “vestir” o recobrir la foguera. Mentre, elles, s’han encarregat d’elaborar una ingent quantitat de pastes. Per a açò s’han utilitzat els dos forns de la localitat. Un d’ells és gòtic, datat en 1246 i està considerant com el forn més antic d’Europa en activitat. Durant una vesprada han preparat més de 2000 rolletes, 700 coquetes de mitja lliura i 600 més xicotetes.
Les rolletes es destinen a les diferents taules i invitacions que es realitzen durant la festa en moments com la Santantonà. Les coquetes de mitja lliura són les que es reparteixen després de la benedicció dels animals a tots els que porten un animal.
L’activitat de Sant Antoni continuarà el pròxim dia 19 amb la “Plantà del Maig” que es realitzarà al migdia i, ja a la nit, el desenvolupament de la Santantonà.