Les fotos. El bureo de Palanques

718
palanques recupera el ball del corro (1)
palanques recupera el ball del corro (1)

La localitat dels Ports va celebrar dissabte passat la Festa del Bureo i Ball del Corro en la qual es van donar cita prop de 300 persones.

Segons va assenyalar l’alcaldessa, Lucía Martí, l’esdeveniment va ser tot èxit, a causa de l’alta participació dels veïns del poble i a la presència de cinc rondalles: la rondalla de Vistabella, la rondalla Compte d’Aranda d’l’Alcora, les rondalles de Llucena, la rondalla Gent dels Pobles de Castelló i la Rondalla de Vilafranca.

D’aquesta forma, la jornada del dissabte va començar amb un pica-pica per a tots els assistents que va donar pas a l’exhibició de les rondalles. A la vesprada, veïns i visitants van partir des de l’Església Parroquial fins a la plaça per a ballar el Ball del Corro.

Tots els participants en la dansa van rebre una xapa recordatori de l’esdeveniment.

Cal assenyalar que aquest ball típic de Palanques es ballava el diumenge de Sant Antoni després de la missa. Davant açò, Martí va afegir que s’estan plantejant la possibilitat de recuperar aquesta tradició.

 

La nit prèvia

Durant la nit del divendres, els veïns es van reunir en la plaça del poble per a aprendre i assajar els passos del ball.