Casa de Cultura de Vilafranca inundada

-Diadia-

Una tromba d’aigua i granís ha descarregat sobre Vilafranca. 30 litres en mitja hora. Conseqüència: baixos de cases del Grup Francolí inundats i el pati de butaques de la Casa de Cultura ple d’aigua.

La tempesta ha obligat a intervenir els bombers. S’han desplaçat fins a la vila els voluntaris de Benassal i els bombers forestals de Castellfort.

Des de l’Ajuntament s’ha agraït la seva tasca per treure aigua tant de la Casa de Cultura com dels baixos de les cases.

Vilafranca segueix a l’espera que la Diputació de Castelló licite l’ampliació del col·lector que travessa la zona i de la depuradora del municipi. Aquesta infraestructra ha d’alleujar la capacitat d’evacuació del col·lector actual. La canonada existent es col·lapsa quan arriben fortes trombes i aquestes, a més, vénen acompanyades de pedra. L’entorn de la Casa de Cultura i Grup Francolí han estat zones més afectades. A més dels bombers els veïns també han treballat a fons en la retirada d’aigua. L’aigua també ha estat a punt d’entrar a vivendes del carrer Independència La calamarsa també s’ha acumulat en alguns trams de l’Avinguda de Castelló i carrers adjacents.