Les fotos. Albocàsser celebra el 9 d’octubre

100
9 D'OCTUBRE ALBOCÀSSER

Albocàsser, la capital de l’Alt Maestrat, va commemorar ahir per primera vegada la festivitat del 9 d’octubre amb diferents actes culturals, esportius i musicals que van comptar amb la col·laboració de l’ajuntament de la localitat i diferents entitats.

Els actes del 9 d’octubre van arrancar amb el taller de confecció de pilotes del Tio Pacarro que va impartir l’Associació Cultural l’Assegador al carrer Joan Fort. Després, va tindre lloc una partida de pilota valenciana en la modalitat de galotxa amb el Club de Pilota Xilxes al carrer de Sant Pere. Just abans i en el mateix lloc, la Muixeranga La Plana va oferir una “figura muixeranguera” per a obrir la partida. A més, es va programar un taller de muixeranga i paradeta al carrer Joan Fort. A continuació, la cercavila va conduir als assistents a l’actuació de la Muixeranga La Plana en la plaça l’Església.

El vermut a la llar dels jubilats va donar pas al dinar de pa i porta en el mateix centre. En acabar, va arribar el concurs de cartes Botifarra. Finalment l’actuació de la Rondalla 1r de Maig a la llar dels jubilats, organitzada per l’Associació Cultural l’Assegador, va tancar les activitats.

A més, el dimarts es va iniciar la programació amb el taller “Coneguem la Muixeranga a l’escola” que va tindre lloc al matí al CEIP Joan de Brusca i al CES Alt Maestrat. El va impartir la Muixeranga La Plana. A la vesprada va haver un taller de cartes Botifarra a la Casa de la Cultura.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA