Les fotos. Albocàsser, capital de l’ametlla

272
Fira de l'Ametla
Fira de l'Ametla

A la zona coneguda com “el barranc” es pot gaudir d’un gran nombre de parades que ofereixen productes tradicionals elaborats amb ametlla. No falta la “coca celestial”, que també és objecte d’un concurs gastronòmic. A més en la centenària ermita dels Sants Joans es pot gaudir d’una interessant exposició en què veïns i visitants poden conèixer les diferents varietats d’ametlla que es conreen al Maestrat i la Plana. Més enllà de la “marcona” o la “comuna” hi ha moltes altres plantades. L’autor d’aquesta exposició és Ramon Segarra Montañes.

Ahir dissabte l’activitat es va concentrar al voltant del taller de “coca celestial”, que va comptar amb la col·laboració dels més grans. Les puntaires es van reunir al voltant del recinte firal i la nonagenària Neus Gralla va mostrar el seu bon fer amb una recepta artesanal: les ametlles garapinyades.

La fira també és punt de trobada del món rural. Per aquest motiu Fademur va organitzar una xerrada sobre l’activitat de la dona al camp. El dia va finalitzar amb l’actuació teatral “Una sogra de Castanyola” a càrrec de la companyia teatral l’Enfilat.

Diumenge arribarà l’actuació de Trobadorets i un singular concurs: la pujada de sacs d’ametlla a la falsa en la seva versió adulta i infantil. No faltaran els premis per al concurs de selfeis amb ametlla i el tast de vins del Barranc dels Cirers. Els més llaminers podran refrescar-se amb el gelat d’ametlla que s’elaborarà a la vesprada.

Fira de l'Ametla
Fira de l’Ametla