Les fotos. Així ha celebrat Portell Sant Antoni
Les fotos. Així ha celebrat Portell Sant Antoni

Portell ha viscut aquest cap de setmana els festejos en honor a Sant Antoni. Així, la jornada del dissabte es van succeir diferents activitats des de ben d’hora. El matí es va centrar en l’eixida al bosc per a tallar els arbres que van conformar la foguera i l’entrada dels genets i cavalls amb les carrasques.


A la vesprada, va ser el torn de les relacions, que enguany van ser recitades per Carlos Chillida, Sant Antoni, l’agüeleta i Javier Segura, de la processó i la benedicció dels animals. L’entrada de la nit va donar pas al Ball Pla i la crema de la barraca amb Sant Antoni, ‘l’agüeleta’ i els ‘dimonis’.

Cal ressaltar que durant tot el dia es van succeir diferents menjars de germanor, com l’esmorzar al matí i el menjar en el poliesportiu amb la tradicional ‘*ransa’, o el repartiment de ‘pastissos’ i moscatell després de la benedicció. La jornada va finalitzar amb un sopar popular i música i ball fins a altes hores de la matinada.

Ahir diumenge, els actes es van centrar en la missa i processó en honor al sant i en la presentació de l’Associació Esportiva Portellana Toll d’En Drac (AEP).