Les fotos. Aixi és l’exposició del MACVAC a Benassal

671
PUBLICITAT

Nota de Mas Cultura

La localitat de Benassal va gaudir ahir d’una jornada cultural d’alçada. A la campanya de la Llum de la Memòria es sumava la segona exposició del cicle ‘MACVAC, de nord a sud’, que la Diputació de Castelló i el Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés promouen conjuntament. L’edifici La costureta de Benassal acull des d’ahir per la vesprada la mostra ‘Introspecció, una mirada interior’ formada per 19 obres d’artistes procedents del MACVAC com Sagrament, Willy Ramos, Vicente Vela, Pérez Plaza o Xavier Llorenç, entre d’altres.

La presentació va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde, que va reivindicar el valor patrimonial de la localitat. A continuació, la coordinadora del cicle, Patricia Mir, va explicar les claus d’aquesta iniciativa. Mir també va anunciar que a partir del mes de setembre escolars d’Infantil, Primària i Secundària del municipi de Benassal tindran l’oportunitat de gaudir de visites guiades i tallers específics sobre l’exposició. A més, tots els visitants que vulguen recórrer la mostra disposaran de visites guiades des de la Tourist Info local. Finalment, el diputat de Cultura Vicent Sales va agrair la implicació “total” de l’MACVAC amb la seva directora Rosalía Torrent al capdavant i va lloar les dues exposicions que ja es poden visitar a la província, Orpesa i Benassal, convidant el públic a no perdre la tercera cita a Jérica, el proper 12 d’agost.

Després dels parlaments la comissària de l’exposició, Mayte Pastor, va realitzar un recorregut guiat per la mostra, amenitzat amb l’actuació musical de Nacho Falcó, intèrpret de fagot. Pastor va recalcar el discurs expositiu dividit en dues zones; la planta baixa, on les obres transmeten sentiments opressius com el dolor, l’asfíxia i fins i tot la bogeria. I la primera planta on, després d’un procés de reflexió i autoconeixement, l’ésser humà troba oportunitats per créixer. Una metamorfosi introspectiva que convida a l’espectador a realitzar la seva pròpia avaluació interior.

La mostra podrà visitar-se fins al pròxim 28 d’octubre en l’horari de la Tourist Info de Benassal.