Les forces de seguretat controlaran les carreteres durant tot el cap de setmana

652
Vehicles neu
PUBLICITAT

La decisió pretén evitar la invasió de turistes a les zones de neu

La Delegació del Govern a Castelló ha comunicat que, durant tot el cap de setmana, hi haurà control de carreteres per part de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local. La decisió té com a objectiu col·lapsar els accessos als pobles que encara conserven neu de l’episodi de nevades de la setmana anterior. El reforç de la vigilància busca evitar imatges de aglomeracions de vehicles i persones que es van veure fa set dies a pobles com Catí.

Tot i les recomanacions de autoritats i institucions, centenars de persones van acudir a visitar la neu el cap de setmana passat. La gestió de les forces de seguretat va ser fonamental per poder controlar i facilitar el treball de serveis d’emergències i màquines llevaneu mentre kilòmetres de vehicles en línia evitaven circular de manera còmoda i segura. Persones, com David M., que es van apropar fins les zones de neu es defenen de la seua decisió. «No crec que el que vam fer siga tan greu, hi ha problemes majors que no un grup de persones que va a veure la neu; jo i els meus amics no vam obstaculitzar ningú», defèn David. No obstant això, la Guàrdia Civil va realitzar 223 actuacions i 420 denúncies relacionades amb el Reglament General de Circulació. A més, es va denunciar a un pilot de dron per fer volar l’aparell prop de l’helicòpter medicalitzat. 

Institucions i cossos de seguretat demanen per segona setmana consecutiva no pujar a fer turisme a les zones afectades per la neu, ja que encara hi ha zones nevades. Tanmateix, si es necessari el desplaçament, recomanen encara: portar cadenes, carregar els dispositius mòbils al màxim i incloure una bateria portàtil, roba d’abric i aliments, i el combustible del vehicle ple.