Les festes de Morella avancen al 4 d’agost a causa del Anunci

238
PUBLICITAT

L’ajuntament de Morella ha aprovat les dates de les festes d’agost, les quals tindran lloc des del 4 fins al 13. Aquestes s’avancen respecte a altres anys a causa de la celebració de l’Anunci del 55 Sexenni el diumenge 27 d’agost. D’aquesta manera, es planifiquen també totes les tasques prèvies a cadascuna de les festivitats programades. A més, durant les setmanes que queden del mes d’agost, hi haurà altres activitats culturals.

La regidora de Cultura i Festes, Rocío Querol, ha destacat que “avancen les festes per a tindre temps de realitzar tots els preparatius d’unes festivitats tan importants i úniques”. L’edil ha explicat: “treballem en la programació que anunciarem més endavant amb totes les jornades culturals i activitats que hi haurà durant el mes d’agost”. Finalment, també ha afegit que anuncien les dates prompte perquè la gent tinga temps de planificar les vacances i disfrutar de Morella i les seues festes.


L’Anunci del 55 Sexenni

L’Anunci serà la festa principal de Morella durant l’any 2023, i arrancarà l’any del 55 Sexenni, festes majors de la ciutat en honor a la Mare de Déu de Vallivana. Aquesta se celebrarà el diumenge 27 d’agost i és coneguda per la gran batalla de confeti amb més de 60 tones de papers de colors que inunden tot el poble i on s’impliquen totes les veïnes i veïns. Està previst que la desfilada de disfresses compte amb més de 1.500 persones i 40 carrosses, fabricades de manera artesanal. A més, atrau 40.000 visitants que s’apropen a Morella per a disfrutar d’un dia únic.