Les Festes de Benassal 2022 tornen carregades d’actes i il·lusió

590
PUBLICITAT

Benassal tornarà a viure les seues festes patronals a partir del pròxim 26 d’agost, amb tot preparat per fer gaudir als veïns i veïnes de la localitat d’unes jornades inoblidables on es buscarà recuperar l’esperit i l’ambient fester del poble. 

En aquesta edició la importància recaurà en les dues Corts d’Honor, ja que tant l’infantil com l’adulta viuran les festes des d’una posició privilegiada i faran gala del sentiment fester que inundarà Benassal durant aquests dies tan especials. En el cas de la Cort d’Honor Infantil hi haurà una reina, Maria Garcia Tena i sis dames, mentre que la Cort d’Honor comptarà amb una reina, Arantxa Tena Molés i tretze dames. Totes elles gaudiran de l’experiència junt amb els seus acompanyants, qui també representaran al poble en els diferents actes festers. 

Pel que fa a les festes, s’iniciaran amb la proclamació de les reines i les dames el dia 26, encara que la inauguració oficial tindrà lloc el dia 28 amb la Crida de Festes per part de les reines i amb l’hissat al campanar de la bandera de Benassal per part dels Quintos 2022. 

A partir del dia 29 aniran guanyant importància els actes taurins, amb les entrades de vaques i els bous embolats durant tota la setmana. Com a actes culturals més assenyalats podrem trobar el concurs de disfresses organitzat per les Dames 2022, el sopar popular de pa i porta del dia 31 i la Nit de Penyes, la qual es celebrarà aquest mateix dia i comptarà amb la participació de la xaranga ‘Tot al Vol’ per a amenitzar la festa.

El dijous 1 arribarà la Festivitat de Sant Cristòfol, amb volteig general de les campanes a les 8:05 h, missa i processó a les 12 h i el prec del Sant Rosari al carrer Pla. A les 22 h, es celebrarà una exhibició del ball pla, mentre que el dia tancarà amb el bou embolat a les 23:45 h i amb la discomòbil ‘The End’ a la plaça de l’Ajuntament.

Serà el divendres dia 2 quan es faran les celebracions en honor a Sant Roc, amb volteig de campanes, missa i processó i prec del Sant Rosari. A més, a les 18 h s’obrirà el popular Hostal del Vi i a les 22 h arribarà el gran sopar popular, acompanyat de l’orquestra ‘Evasión’.

Finalment, dissabte 3 i diumenge 4 seran els últims dies de les Festes de Benassal 2022, amb actes com el concurs d’emboladors a les 23:30 h del dia 3, la jonegada de la ramaderia de bous ‘El Parralejo’ a les 17:30 h del dia 4 o el correfoc ‘Dimonis de la Plana’ a les 22:30 h del mateix dia 4, posant aquest acte fi a les festes amb la baixada de la bandera de Benassal per part dels Quintos 2022. 

Des de l’Ajuntament de Benassal s’espera un gran èxit de participació i afluència de públic i és per això que tothom queda invitat a unir-se a les celebracions i a disfrutar, de nou, de Benassal en festes.