Les festes d’agost de Morella del 2022 s’estableixen del 19 al 28

882
Dansa dels Peregrins a Morella
Dansa dels Peregrins a Morella
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • Es pretén fer una programació tan completa com siga possible durant el mes d’agost i tindre una setmana de bous de Sant Roc del 19 al 28
  • Així, es poden iniciar els treballs de planificació amb les diferents entitats i associacions

Ahir de vesprada, a les 19.00 hores, va tindre lloc el ple ordinari del mes de gener. Aquest va comptar amb diferents punts, entre els quals es van aprovar les dates de celebració de les festes d’agost des del 19 fins al 28 d’aquest mes. Així, després que els anys 2020 i 2021, les festes s’anul·laren a causa de la pandèmia de la COVID-19, es preveu que aquest 2022 es realitzen amb la major normalitat possible en aquesta setmana central i festiva, més coneguda com bous de Sant Roc i s’han establert estes dates, tenint en compte que el 15 d’agost és dilluns, per a planificar una programació tan completa com siga possible durant tot el mes. A més, també es planteja planificar les festes de La Pobleta, Ortells, Xiva i Herbeset junt amb les seues veïnes i veïns per a consensuar les dates.

La regidora de Festes, Rocío Querol, ha destacat que “en els últims dos anys no s’han pogut realitzar les festes a causa de la situació sanitària en cada moment, així, este any esperem que sí que tinguen lloc amb la major normalitat possible”. L’edil ha explicat que “ens agradaria disfrutar de les festes com les coneixíem, però, si arribat el moment no es pot, s’adaptarien o cancel·larien els actes com s’ha fet en altres ocasions”. Rocío ha indicat que “aprovar les dates ens permet iniciar la planificació de les festes amb una programació variada i per a tots els públics”.

Cal explicar que el mes d’agost és el que més activitats concentra a la ciutat de Morella. La setmana de festes està envoltada d’altres actes culturals i festius amb la setmana de la joventut a principis de mes o l’agost cultural amb el Festival Internacional de Música de Morella Ricardo Miravet amb l’orgue de la Basílica Arxiprestal com a principal protagonista. D’aquesta manera, les festes de Sant Roc completarien els actes quan la població de Morella augmenta a causa de les vacances d’estiu.

Ple ordinari del mes de gener

El Saló de Plens de l’ajuntament de Morella va acollir el ple ordinari del mes de gener ahir de vesprada. Aquest va comptar amb diversos punts a més de l’aprovació de les dates per a les festes d’agost. Així, l’àrea de planificació i millora de la ciutat portava l’adjudicació de l’obra Rehabilitació de l’edifici Colomer Zurita, Fase 2, Claustre 2 i Escola de Música i les bonificacions de llicències d’obres. L’àrea d’educació, cultura i esport, la constitució del Consell Escolar Municipal 2021-2025. L’àrea de seguretat, convivència i civisme va presentar l’informe de la Policia Local. L’àrea de desenvolupament econòmic i ocupació, va plantejar l’acceptació de la delegació de competències de gestió i manteniment de la Fàbrica Giner 2022-2026 i l’informe de les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports. Finalment, l’àrea de Benestar Social, el programa Taxi Rural.